Back to Top

iPhone Virtual Reality brillen kopen

Op deze pagina vind je een overzicht met Virtual Reality brillen voor je iPhone (7, 7 Plus, SE, 6S Plus, 6S, 6 Plus, 6, 5S, 5, 4S of 4) of android toestel die je kunt kopen.

Opmerking: op dit moment is er helaas geen aanbod voor VR-brillen. Wij hopen dat dit binnenkort wel weer het geval is. Onze excuses voor het ongemak.

Wat is een Virtual Reality bril?

Met een Virtual Reality bril krijgt degene die de bril draagt een reality beleving, waarbij het gezichtsveld alleen 3D beelden kan zien. Men wordt hierbij dus afgesloten voor de buitenwereld / beelden uit de eigen omgeving. Degene die de virtual reality bril op heeft krijgt het gevoel dat hij zich in een andere / 3D wereld begeeft. Virtual Reality brillen zijn doorgaans te gebruiken in combinatie met een android of iPhone toestel. De grootte van je scherm bepaald vaak welke VR-bril je kunt gebruiken.

Verschil tussen een VR bril en een 3D bril

In tegenstelling tot bij een 3D bril verloopt de besturing bij een Virtual Reality bril via bewegingen van je hoofd. Hiermee creëer je een unieke beleving die zeer werkelijkheidsgetrouw is. Bij een 3D bril heb je nog wel in de gaten wat er om je heen gebeurd, maar bij een VR bril heb je daar geen benul meer van.

Soorten Virtual Reality brillen

Op het moment zijn er verschillende soorten VR-brillen te krijgen. Je hebt bijvoorbeeld de kartonnen ‘Google Cardboard’ voor nog geen 10 euro. Deze VR-bril is bijvoorbeeld erg geschikt voor in de klas of voor gebruik bij evenementen. Dit is een leuke instap, om kennis te maken met Virtual Reality. Maar verwacht er ook weer niet te veel van. De betere VR-brillen, zoals de ‘Merge VR bril’, hebben meer mogelijkheden. De Merge VR is geschikt voor vrijwel elke iOS en Android smartphone van de laatste 2 jaar. Aanbevolen Smartphones zijn de iPhone 6 en nieuwer, de Galaxy S5 en nieuwer, de HTC M8 en nieuwer en de LG G4 en nieuwer. Deze VR-bril is bijvoorbeeld ook geschikt voor brildragers. Je kunt hem (begin 2017) kopen voor nog geen 100 euro.

Welke toepassingen zijn er?

De toepassingen van Virtual Reality brillen zijn legio. Virtual Reality brillen worden vaak gebruikt om te gamen. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook concerten mee bekijken, vanuit je huiskamer, met behulp van apps die hiervoor beschikbaar zijn. Deze kun je downloaden in de app store. Ook in de medische sector, bij militaire trainingen en in sommige bioscopen wordt inmiddels gebruik gemaakt van VR-brillen.

Is een Virtual Reality bril geschikt voor mijn iPhone?

Kijk altijd op de website van de aanbieder of de Virtual Reality bril wel ‘compatibel’ is met je iPhone. Dat voorkomt teleurstellingen. Je hebt Virtual Reality brillen die bijvoorbeeld alleen geschikt zijn voor de nieuwe generaties iPhones (van bijvoorbeeld de laatste 2 jaar).

Terug naar Virtual Reality brillen