Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone X, heb jij ‘m al? Zo ja, heb je ook al de nieuwe functie animoji uitgeprobeerd? Kort gezegd zijn animoji’s geanimeerde emoji’s die met behulp van de frontcamera jouw gezichtsuitdrukkingen kunnen nadoen.  

Je kunt tussen verschillende karakters kiezen. Zo kunnen de aap, kat, kip of (stiekem onze favoriet) de drol jouw mimiek nabootsen. Benieuwd naar hoe deze functie werkt? Lees dan vooral verder!

Van verbaasde panda tot pratende kip: animoji’s van Apple

Ho stop! Voor je verder leest is het belangrijk te weten dat animoji’s vooralsnog alleen met behulp van een iPhone X gemaakt kunnen worden. Dit toestel is namelijk als enige van de Apple familie voorzien van Face-ID gezichtsherkenning en 3D-sensoren.

Lees ook: "iPhone X één van de beste uitvindingen van 2017"

De animoji’s die je kunt maken zijn bedoeld voor iMessage. Dit is dan ook de plek waar je de animaties maakt en het makkelijkst met je vrienden kunt delen. Maar niet getreurd! Wanneer je animatie compleet is, kun je deze ook delen via andere social media kanalen.

Tips:

iPhone X toestellen met abonnement vergelijken

Losse iPhone X toestellen vergelijken

Zo maak je een animoji-video:

  1. Open iMessage op je iPhone X

  2. Ga naar een chat waarin je de animatie zou willen versturen

  3. Naast het tekstvak kun je het icoontje van de App Store vinden. Tik hierop

  4. Tik vervolgens op het icoontje van de animoji-app. Deze is te herkennen aan het aapje

  5. De eerste keer dat je gebruik maakt van de animoji-aap krijg nog wat extra uitleg in beeld. Is alles helder? Klik dan op Tik om te beginnen

Yes! Je kunt nu aan de slag met je animatie. Kies uit de linker rij je favoriete karakter. Zorg dat je gezicht goed in beeld is en maak de app schermvullend door op het naar boven wijzende pijltje te drukken.

Wanneer je op de rode opnameknop drukt is het showtime. Gooi alles uit de kast en probeer verschillende gezichtsuitdrukkingen uit. Tevreden met het eindresultaat? Verstuur dan de video met behulp van de blauwe pijl. Of wil je toch nog liever een tweede take? Geen probleem! Tik gewoon op het prullenbak-icoontje en start opnieuw een opname.

Wil je dat het wereldwijde web met jouw animatiekunsten mee kan genieten? Klik dan op het deelmenu. Zo kun je jouw animatie versturen via Airdrop of delen via Twitter en andere sociale media kanalen.

Lees ook: ‘iPhone krijgt in 2019 extra 3D-sensoren’

Het leuke aan animoji is dat je favoriete emoji’s van iOS echt tot leven komen. Ze reageren niet alleen op jouw mimiek, maar zijn ook 3D. Hierdoor kunnen de emoji’s naar links en rechts draaien. Het verschilt helaas wel per karakter hoe beweeglijk het 3D-model is. Zo kunnen sommige animaties (zoals de alien) hun wenkbrauwen goed bewegen, terwijl bij andere animaties de beweeglijke kracht vooral rond de mond te vinden is.

Karaoke-video’s me animoji maken

Een karaoke zingende drol? Jep! Met de animoji-applicatie van de iPhone X is het ook mogelijk om een karaoke-video op te nemen. Op internet zijn er al een aantal video’s te vinden waarin enthousiast zingende animaties te zien zijn. Het is goed om te weten dat je voor een karaoke-video wel een externe speaker nodig hebt. Het is namelijk niet mogelijk om muziek via je iPhone X af te spelen en tegelijkertijd een video te maken.

Zo maak je een animoji karaoke-video

  1. Open iMessage

  2. Open het bedieningspaneel en maak een schermopname of sluit je iPhone aan op een Mac en maak een schermopname via QuickTime

  3. Hopsakee! Je kunt nu nog de video bewerken. Dit kun je zowel op je iPhone als op je Mac doen

  4. Delen maar!

 

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer