Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met een terugblik op het eerste kwartaal van 2018 zien we iPhone X als bestverkochte smartphone. Dit wordt opgevolgd door de iPhone 8 Plus. Concurrenten Samsung, Xiaomi en Oppo scoren ook uitzonderlijk goed.

Smartphonefabrikant Apple weet al langer de beste verkoopcijfers naar zich toe te trekken. Al jarenlang staan verschillende iPhonemodellen bovenaan op de wereldmarkt. In maart 2018 had de iPhone X een marktaandeel van 3,8%, opgevolgd door de iPhone 8 Plus met 2,3%. Verderop in het rijtje zien we de iPhone 7 met 1,6% en iPhone 8 met 1,4%.

Vergelijk: iPhone X abonnementen

Oppassen voor de concurrent

Opvallend is de opkomst van merken als Xiaomi en Oppo. Dit zijn Chinese smartphonefabrikanten die het in de middenklasse ontzettend goed doen. De Xiaomi redmi 5A had in maart een marktaandeel van maar liefst 1,8%. Dit staat gelijk aan de Oppo A83, ook een budget smartphone met uitstekende prestaties. Apple moet de opkomende concurrent dus goed in de gaten houden.

Ook Samsung komt in het lijstje voor. Met name de Galaxy S9 en S9 Plus zorgen voor de beste verkoopcijfers. Hoewel Apple en Samsung concurrenten van elkaar zijn, werken ze regelmatig ook samen. Zo levert Samsung de oled displays voor de Apple iPhone.

De vlaggenschepen en budget smartphones zijn de bestverkochte toestellen, terwijl de middenklasse duidelijk achterblijft. Het is dan ook aan Apple om zich op het budget segment en de hoogste klasse te richten.

Tip: iPhone X kopen - vergelijk losse toestellen

iPhone 2018 binnenkort beschikbaar

Hoewel de iPhone X het bestverkochte model is, werkt Apple alweer aan de nieuwste iPhone 2018. Of dit een exacte opvolger van de X wordt, valt nog te bezien. De iPhone SE 2 zal in ieder geval wel worden uitgebracht. Het gaat hier om de opvolger van de SE uit 2016 en tevens de kleinste smartphone van Apple. Hiermee voldoet Apple aan de grote vraag naar budget smartphones. Voor 2018 verwachten we echter ook weer een vlaggenschip met uitstekende specificaties. De releasedatum van de iPhone 2018 zal naar verwachting rond september of oktober zijn. Dit zijn de maanden waarin Apple al eerder zijn nieuwe modellen heeft uitgebracht.

De iPhone 2018 zal zeker goedkoper zijn dan de iPhone X. Deze laatste was verkrijgbaar voor een vanaf prijs van €1000.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.