Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het iPhone X en XR verschil is best groot. Weet jij al welke Apple smartphone beter is? We hebben deze twee modellen naast elkaar gelegd. Ontdek alle verschillen maar ook overeenkomsten tussen de iPhone X en iPhone XR.

IPhone X versus XR

Laten we eerst maar eens kijken sinds wanneer deze modellen op de markt zijn. Apple kwam in september 2017 met de iPhone X. Precies 1 jaar later, in 2018, kwam de smartphonefabrikant met de iPhone XR. Veel Apple liefhebbers hebben op dit laatste model gewacht. Is het echt zoveel beter, of maakt het geen verschil?

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Dit zijn de verschillen tussen de iPhone XR en iPhone X

We beginnen met de belangrijkste verschillen tussen de iPhone X en XR:

De Apple X heeft geen display van 5,8 inch. Het betreft hier een oled scherm met een resolutie van 2436 x 1125 pixels. De XR heeft een 6,1 inch IPS LCD display met een schermresolutie van 1792 x 828 pixels. Op het gebied van kijkervaring zit je met de X een stuk beter.

Kijken we naar de processor, dan scoort de iPhone XR weer beter. Deze smartphone wordt aangedreven door een Apple A12 Bionic processor met 3 GB werkgeheugen. Het X-model moet het met de oudere A11 Bionic processor doen.

Ook met betrekking tot de camera's is er wel wat veranderd. Dacht je dat het nieuwere model betere camera’s heeft? Daar kun jij je zomaar in vergissen! De nieuwste XR beschikt namelijk over een enkele 12mp hoofdcamera en 7mp selfiecamera. De iPhone X heeft een dual 12mp & 12mp hoofdcamera met 2x optische zoomlens én een 7mp selfiecamera. Dankzij de dual camera maak je foto's met scherptediepte. Hobbyfotografen weten waar ze voor kiezen.

Overige verschillen tussen deze twee smartphones zijn niet noemenswaardig groot. Alleen op het gebied van accuduur is er een klein verschil: de XR gaat in gesprekstijd ruim 4 uur langer mee.

De overeenkomsten tussen de iPhone X en iPhone XR

Uiterlijk lijken deze twee toestellen wel wat op elkaar. Dit heeft vooral te maken met de afmeting. De XR is 151 mm hoog en de X bijna 144 mm. Dit verschil merk je nauwelijks. Er zijn wel een aan aantal duidelijke overeenkomsten:

  • Deze twee Apple Smartphones zijn ip67 gecertificeerd. Dit betekent dat ze gedurende 30 minuten tot 1 meter onder water kunnen blijven.
  • Je mag bij beide toestellen een bescherming van krasbestendig glas verwachten. Verder draaien deze twee op besturingssysteem iOS 12.1 (al dan niet up te graden).
  • Een kaartsleuf is niet aanwezig, maar je hebt wel de keuze uit een intern geheugen van 64 of 256gb (bij iPhone XR ook nog 128gb).

Overige overeenkomsten zijn stereo luidsprekers, NFC, bluetooth 5.0 en Qi draadloos opladen.

Conclusie: iPhone X is een betere keuze maar wel duurder

Apple laat zien dat een nieuwer model helemaal niet beter hoeft te zijn (en andersom). De iPhone X is dankzij zijn dual camera en 3D touch nog steeds een uitstekende keuze. Enig minpuntje is de ietwat verouderde processor. Toch kan deze nog steeds prima mee. Helaas is de iPhone X wel iets duurder dan de iPhone XR. Omdat het eerste model ook wat ouder is, zal de verkoopprijs vrijwel gelijk liggen aan de nieuwere XR. Het is dus even alle voors en tegens tegen elkaar afwegen.

Kleuren van deze Apple smartphones

We hebben even voor jou gekeken in welke kleuren deze modellen verkrijgbaar zijn. De iPhone X kan wat saai tonen door de spacegrijze of zilveren kleuren. De iPhone XR oogt een stuk vrolijker en is verkrijgbaar in het zwart, rood, geel, blauw, koraal en wit.

> Vergelijk abonnementen met iPhone X

> Vergelijk abonnementen met iPhone XR

> Vergelijk losse iPhone X toestellen

> Vergelijk losse iPhone XR toestellen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer