Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De belangrijkste vernieuwing van de iPhone X is de gezichtsherkenning oftewel Face ID. Na de bekendmaking van de iPhone X kunnen wij precies uitleggen hoe alles werkt.

Apple keynote: de langverwachte onthulling van de iPhone X

Vanavond is het eindelijke zover: het Apple event zal plaats gaan vinden! Al maanden lang zijn we druk aan het speculeren, maar sinds het lekken van de iOS 11 software kunnen we eindelijk duidelijkheid geven. Het grote oled-scherm van de iPhone X is de eerste nieuwe feature die direct in het oog springt. Maar voor wie verder kijkt, is er een wereld aan interessante technologie in de front-camera te vinden. In de kleine uitsnede aan de bovenkant van het display zijn de twee front-camera’s te ontdekken. Samen maken deze twee camera’s Face ID mogelijk. Met Face ID scant de iPhone X je gehele gezicht voor het toestel ontgrendelt kan worden.

Lees ook: 6 verwachtingen van het Apple iPhone 8-event

Face ID in plaats van Touch ID

Ontwikkelaar Guilherme Rambo dook met al zijn kennis verder de gelekte versie van iOS 11 in en ontdekte het complete installatieproces van Face ID. Touch ID heeft in de instellingen plaatsgemaakt voor Face ID, waardoor we nu met zekerheid kunnen stellen dat de iPhone X (in eerdere speculaties iPhone 8 genoemd) inderdaad zonder Touch ID en homeknop zal verschijnen.

Zo werkt Face ID van de iPhone X

Wat moet je doen wanneer je voor het eerst je iPhone X in gebruik neemt? Zodra jij voor het eerst je iPhone X aanzet kom je een installatieproces terecht die anders in zijn werk gaat dan je van zijn voorgangers met Touch ID gewend bent. In plaats van een vingerafdruk verschijnt er nu een smiley op je scherm. Deze smiley vraagt of je langzaam je hoofd rond kunt draaien. De front-camera’s van de iPhone X registreren langzaam de kenmerken van je gezicht. Wanneer het proces is afgerond en Face ID genoeg informatie heeft verwerkt, verandert de smiley in een rond gezicht met blauwe lijnen.

Lees ook: iPhone 8 release: 'iPhone 8 pre-order op 15 september, verkoop start de 22ste'

Met Face ID van de iPhone X kun je jouw iPhone ontgrendelen, binnen iTunes en de App Store betalen en Apple Pay transacties uitvoeren. Ideaal! Mits de techniek echt snel je gezicht kan herkennen natuurlijk. Dit laatste is nog een beetje onduidelijk en niet direct in de gelekte iOS 11 versie te achterhalen. Touch ID staat bekend als een razendsnelle manier om je iPhone te ontgrendelen en het is afwachten of Face ID deze snelheid zal kunnen evenaren.

Animoji en gezichtsuitdrukkingen herkennen met Face ID

Naast ontgrendelen en het bevestigen van betalingen, heeft Face ID van Apple ook nog een leuk extraatje. Met een Animoji kun je jouw gezichtsuitdrukking verwerken in de ons alle bekende emoji figuurtjes. Zo kun je bijvoorbeeld een lachende hond-emoji sturen door te glimlachen. Om deze geinige bonus functie mogelijk te maken, moet de iPhone 8 in staat zijn om emoties te herkennen en onderscheiden.

Nieuwsgierig geworden naar Face ID? Houd dan vooral iPhone.nl in de gaten. Tijdens de grootste keynote van Apple van het jaar houden we je live op de hoogte. Tijdens deze keynote zal Apple ongetwijfeld de nieuwe Face ID demonstreren.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer