Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het afgelopen weekend hebben we veel gehoord over de nieuwe iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Ontwikkelaars hebben de broncode van de nieuwe iOS 11 software onderzocht en hier stond een hoop nieuwe informatie in over de nieuwe iPhones.

Groter RAM-geheugen in nieuwe iPhones

RAM-geheugen, ook wel werkgeheugen of intern geheugen genoemd, wordt gebruikt voor het tijdelijk opslaan van data. Het RAM-geheugen bevindt zich op het moederbord. Hoe kleiner het RAM-geheugen hoe sneller een iPhone langzaam aan kan voelen. De nieuwe iPhones, iPhone X en iPhone 8 Plus, krijgen een groter RAM-geheugen dan ieder ander iPhone model.

Volgens ontwikkelaar Steve Stroughton Smith krijgt de iPhone 8 2GB aan Ram-geheugen, terwijl de duurdere modellen iPhone X en iPhone 8 Plus beide met 3GB RAM worden voorzien. Ter vergelijken werd de iPhone 7 vorig jaar uitgebracht met 2GB aan RAM en de iPhone 7 Plus met 3GB RAM-geheugen. Hiermee lijkt het erop dat de iPhone 8 het instapmodel van dit jaar zal worden. 

Aanbevolen: Alle iPhone toestellen op prijs vergelijken bij alle webwinkels

Cameraspecificaties iPhone X

Smith bracht eerder ook nieuws naar buiten over de camera's van de nieuwe iPhone X, 8 en 8 Plus. Volgens hem bleek uit de broncode van iOS 11 GM dat de iPhone X een dubbele 12 megapixel camera heeft waarmee in 4K kwaliteit kan worden opgenomen. De selfiecamera heeft 7 megapixels en kan een videokwaliteit opnemen van 1080p. 

Gisteren werd overigens bekend dat de iPhone X een nieuwe A11-processor heeft om gezichtsherkenning (Face ID) optimaal te laten werken. Daarnaast verwachten wij dat Apple aankomende dinsdag een nieuwe Apple Watch zal presenteren en er een 4K upgrade komt voor de Apple TV.

Lees ook: 6 verwachtingen van het iPhone 8-event

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer