Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het einde van het jaar komt in zicht dus de eerste overzichtslijsten worden al gevormd. Zo heeft TIME Magazine een lijst gepubliceerd met de 25 belangrijkste uitvindingen van 2017. Zoals iedere Apple fan al hoopte heeft de iPhone X een welverdiende plaats in de lijst gekregen. De iPhone X is in goed gezelschap van andere baanbrekende nieuwkomers als Nintendo Switch, 3D-geprinte Adidas-schoenen en Tesla Model 3.

2017, het jaar van fidgetspinners (jawel, ook deze rage kreeg een plek in de top 25) en de iPhone X. De iPhone X ging op 3 november voor het eerst over de toonbank en bevat een aantal verfrissende veranderingen. Zo is de homeknop als sneeuw voor de zon verdwenen en kunnen we tegenwoordig onze telefoon ontgrendelen via Face-ID. De hoofdontwerper van Apple, Jony Ive, staat vol trots achter zijn ideeën. In een recent interview laat hij weten dat het loslaten van oude principes, zoals een homeknop of koptelefoonaansluiting, voor vooruitgang zullen zorgen. Jony Ive gelooft dat het krampachtig vasthouden aan functies die effectief zijn geweest gedoemd is tot mislukken.

Lees ook: De verschillen: iPhone 8 vs iPhone X

Apple’s Jony Ive: “Laat oude principes los”

De homeknop en koptelefooningang zijn niet de eerste onderdelen die Apple heeft laten verdwijnen. Zo begon Apple ook al aan de grote schoonmaak toen het bedrijf de ingebouwde discdrive in de MacBook (2012) schrapte en de floppydrive (1998) deed verdwijnen.

Jony Ive vervolgt zijn betoog en meldt ook dat het vasthouden aan bestaande oplossingen op de korte termijn het veiligst is, maar dat dit op de lange termijn anders ligt. “Door te kijken naar wat er in de het verleden is gebeurd kun je vertrouwen krijgen in het vinden van oplossingen.” Zeker op het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting kreeg Apple veel kritiek. Ook nu nog wordt het missen van een koptelefooningang als nadelig gezien. Bedrijven als Google en Samsung waren in het begin erg kritisch op de designkeuze van Apple. Des te opvallender is het dat deze fabrikanten nu het voorbeeld van Apple volgen.

Lees ook: ‘iPhone 8 productie teruggeschroefd door populariteit 8 Plus en X’

iPhone X en andere uitvindingen van 2017

Terug naar de iPhone X en de welverdiende plaats in de top 25 van TIME Magazine. Ondanks een aantal kleine bugs lijkt de iPhone X goed te werken en wordt de nieuwste iPhone positief ontvangen. Nieuwsgierig naar de gehele top 25? Laat je dan hier verbazen door de indrukwekkende lijst uitvindingen.

iPhone X met abonnement of als los toestel

Zie je de baanbrekende iPhone X nu wel zitten? Neem dan voor een kijkje tussen de losse toestellen van de iPhone X en het aanbod van de iPhone X met abonnement.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.