Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft de iPhone X niet alleen een totaal ander uiterlijk gegeven maar ook de manier waarop de iPhone bedient moet worden. Het uitzetten, activeren en ontgrendelen gaat nét even anders bij de iPhone X. Lees hier hoe je dit doet.

De laatste jaren heeft Apple weinig veranderd aan de manier hoe de iPhone ontgrendelt kan worden. Echter heeft Apple de iPhone X voorzien zonder thuisknop. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop de X kunt uitzetten, activeren en ontgrendelen. De bekende Touch ID (Face ID) is vervangen door Face ID (gezichtsherkenning) en luistert Siri nu alleen naar je stem in plaats van stem én een ingedrukte thuisknop.

Bekijk ook:

Los iPhone X toestel kopen (vergelijk nu zelf alle prijzen)

Vergelijk iPhone X abonnementen

iPhone X uitzetten

De iPhone X heeft de aan/uit knop aan de zijkant van het toestel en kun je gebruiken om de iPhone aan te zetten of Siri op te roepen. Dan zou je eigenlijk verwachten dat hiermee ook de X uitgezet kan worden maar niets is minder waar. Het uitzetten van de iPhone X doe je als volgt:

  1. Druk tegelijk op de ‘grote zijknop en één van de volumeknoppen voor ongeveer 3 seconden,
  2. Vervolgens zie je het ‘zet uit’ beeld verschijnen en sleep je de iPhone X uit,
  3. Je kunt de iPhone X ook uitzetten via Instellingen > Algemeen > Zet uit.

iPhone X uitzetten uitleg

iPhone X activeren

De iPhone X is vrij eenvoudig te activeren door middel van ‘Raise to awake’. Dit houdt in dat je de X kunt oppakken en de iPhone direct geactiveerd wordt. Deze functie is sinds de iPhone 6s aanwezig. Daarnaast kun je, net als bij de Apple Watch, de iPhone X activeren door middel van een simpele tikbeweging op het scherm. Erg handig!

Lees ook: iPhone X vs. iPhone 8

iPhone X ontgrendelen

iPhone X ontgrendelen met gezichtsherkenning

Om de iPhone X, ook wel iPhone 10 genoemd, te kunnen ontgrendelen kun je Face ID (gezichtsherkenning) gebruiken. Dit proces zet je in gang door de iPhone te activeren. Kijk vervolgens recht naar de iPhone X zodat de TrueDepth-camera zijn gang kan gaan. Vrijwel direct zal de iPhone X feedback geven dat de scan is gelukt of mislukt en kun je de X ontgrendelen door van beneden naar boven te vegen.

iPhone X ontgrendelen zonder gezichtsherkenning

Het is ook mogelijk om de iPhone X te ontgrendelen zonder dat je Face ID (gezichtsherkenning) hebt ingesteld. Veeg dan het scherm van beneden naar boven om de iPhone te ontgrendelen. Mocht je een toegangscode hebben dan krijg je dit scherm te zien en is de X ontgrendeld na de goede toegangscode.

Meer weten over de kwaliteiten van de iPhone X. Bekijk en lees dan onze iPhone X informatie pagina. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer