Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Navigeer:

iPhone X (10) – 64GB, 256GB zilver en spacegrijs – prijzen, informatie, details en release datum

iPhone XDe iPhone X (de iPhone 10), is op 12 september 2017 gepresenteerd door Apple tijdens de Apple Keynote. De 'X' in iPhone X refereert naar het 10-jarige jubileum van de iPhone. Deze 2017 iPhone is daarom ook in een volledig nieuw design gestoken. Vanaf begin november is de iPhone X (64GB en 256GB) zilver en spacegrijs op voorraad, maar je kunt hem nu (!) alvast bestellen. Lees hieronder meer over de prijs, de specificaties en de details van de iPhone X, zoals Face ID gezichtsherkenning en AR-toepassingen. Informatie genoeg!

Apple iPhone X ('10') design en uiterlijk

De iPhone X (iPhone 10) heeft een compleet nieuw design gekregen ten opzichte van de andere iPhone series. Daar waar de iPhone 8 en 8 Plus qua uiterlijk veel lijken op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Aan de voorkant is duidelijk te zien dat de iPhone X de homeknop mist en zowat het hele scherm bedekt is met het daadwerkelijke beeld. Dus geen randen om het design en de nieuwe functionaliteiten optimaal te kunnen toepassen. Aan de bovenkant is echter wel een kleine inkeping te zien waarin sensoren zijn verwerkt voor bijvoorbeeld de Face ID (gezichtsherkenning) en de selfiecamera. Zowel de voor- als achterkant van de iPhone X zijn gemaakt van glas.

iPhone X

iPhone X kopen

Wil je de nieuwe iPhone X kopen? De iPhone X pre-order begint hier in Nederland officieel op 27 oktober om vervolgens op 3 november in de winkels te liggen. De prijzen van de iPhone X is wel fors ten opzichte van andere iPhones, maar daar krijg je dan wel het allerbeste Apple toestel ooit voor:

 • iPhone X 64GB: 1.159 euro
 • iPhone X 256GB: 1.329 euro

Bekijk en vergelijk abonnementen met iPhone X / 10.

Bekijk en vergelijk losse iPhone X / 10 toestellen.

Opslagcapaciteit van de Apple iPhone X / iPhone 10

De iPhone X heeft een opslagcapaciteit van 64GB en 256GB. Hiermee lijkt het erop dat Apple voorgoed afscheid heeft genomen van 16GB en de 32GB iPhone-modellen. En net als voor de iPhone 8 is er dus ook voor de iPhone X / iPhone 10 geen 128GB variant.

Kleuren van de Apple iPhone X; zilver en spacegrijs

De Apple iPhone X zal verkocht worden in twee bekende en populaire kleuren, namelijk in de kleur spacegrijs en in de kleur zilver!

iPhone X kleuren

De belangrijkste eigenschappen/specificaties van de Apple iPhone X (10)

De hoge prijs van de Apple X schept de nodige verwachtingen over de specificaties van de iPhone X. Dit zijn de belangrijkste nieuwe eigenschappen van dit 2017 iPhone model:

Nieuw design

Zoals hierboven ook al vermeldt is, is de iPhone X het nieuwe paradepaardje van Apple. Hierbij hoort een compleet nieuw design. Dit zal, sinds de iPhone 6, voor het eerst zijn sinds jaren. De iPhone X heeft bijna geen schermranden hebben om het toestel een strakke uitstraling te geven. Aan de voorkant is er alleen een kleine uitsnede zijn voor de microfoon en selfiecamera. Ook is de welbekende homeknop verdwenen wat plaats heeft gemaakt voor een nieuwe statusbalk. Aan de achterkant vindt men de dubbele 3D-camera van 12-megapixel waarmee in 4K-kwaliteit video's opgenomen kunnen worden. 

Apple iPhone X camera

De Apple iPhone X camera aan de achterkant van het toestel heeft een dubbele lens. Deze heeft veel weg van de iPhone 7 Plus alleen is hij op de iPhone X een kwartslag gedraaid. Zoomen we verder in op de specs van de iPhone X camera dan komen we op de augmented reality opties. Met deze nieuwe functionaliteit kan de wereld om je heen opeens veel dynamischer worden. Op de voorkant bevindt zich de frontcamera (selfiecamera) welke is voorzien van Portrait Lightning. Hierdoor vangt de camera meer licht en worden jouw selfies nóg professioneler. 

Draadloos opladen

Het draadloos opladen van een iPhone! Wat hebben wij hier lang op gewacht. Het wachten is dan eindelijk beloont want de nieuwe iPhone X kan draadloos opgeladen worden. Geen gedoe meer met iPhone kabeltjes tenzij je de iPhone X op een hoge snelheid wilt opladen. Vooral voor de skeptici die vonden dat, na het verdwijnen van de 3.5mm hoofdtelefoonaansluiting, de iPhone er zeer op achteruit was gegaan kan men nu tegelijk de iPhone opladen én muziek luisteren.

Oled-scherm op iPhone X

Met een nieuw design komt ook een nieuwe voorkant. De iPhone X zal een nieuw soort scherm krijgen; Oled-display. Dit type scherm is energievriendelijker, zuiniger, duurzamer, zelfs buigbaar én geeft helderdere kleuren weer. LCD-schermen zijn hierdoor voorgoed verleden tijd. Het duurzame Oled-scherm op de iPhone X maakt zijn naam waar doordat hij amper energie verbruikt. Hierdoor wilt Apple het always-on-display gaan toepassen wat zorgt dat het scherm van de iPhone X altijd aan staat maar heel weinig energieverbruikt.

Face ID gezichtsherkenning

Toch wel een van de interessantste opties is de overstap van de homeknop naar volledige gezichtsherkenning op de iPhone X. Deze nieuwe functionaliteit zal de toekomst worden, aldus Apple. Door middel van een infrarood 3D-scan zal Apple jouw gezicht tot in de kleinste details herkennen en maakt het tegelijkertijd ook onmogelijk om hiermee fraude te plegen. Apple beweerde zelf in de Keynote van 2017 dat de veiligheid van de Face ID hun hoogste prioriteit heeft. Een stuk veiliger dat een toegangscode of de vingerafdruksensor en toch heel effectief. Wij zijn benieuwd naar de gezichtsherkenning optie op de iPhone X en hoe apps hier in de toekomst van gebruik gaan maken. Het is al bekend dat er gebruikt kan worden gemaakt van Animoji. Met Animoji kun je een 3D-model van je gezicht laten maken en dit omtoveren in een emoji. Neem vervolgens een filmpje op met deze emoji en zo ben je een échte emoji. 

Kort samengevat zijn de belangrijkste verwachte features van de iPhone X:

 • Supersnelle A11 chip
 • Face ID gezichtsherkenning
 • iOS 11, de nieuwste software van Apple
 • Hoogwaardig Super Retina oled-scherm
 • Draadloos oplaadbaar
 • Augmented reaility opties
 • Compleet nieuw design met glazen behuizing

Bekijk hier alle eigenschappen en specificaties van de Apple iPhone X (10).

Het laatste Apple iPhone X / iPhone 10 nieuws:

iOS 11: alles wat je moeten weten

iOS 11 is de nieuwe software van Apple voor verschillende iPhone en iPad modellen. Lees hier alles wat je moet weten over iOS 11 en hoe je iOS 11 kunt downloaden.

 • dinsdag 26 september 2017 19:51

iPhone 8 en iPhone 8 Plus nu in Nederland te koop

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf nu in Nederland verkrijgbaar. De officiële verkoop bij Apple is gestart. Vergelijk hier de nieuwe iPhone 8 (Plus) met of zonder abonnement.

 • vrijdag 22 september 2017 22:09

De verschillen: iPhone 8 vs iPhone X

De Apple iPhone 8 en iPhone X hebben een aantal zeer sterke verschillen maar lijken tegelijkertijd ook erg veel op elkaar. Lees hier de verschillen en overeenkomsten die de iPhones hebben.

 • zaterdag 16 september 2017 20:28

iPhone 8 pre-order in Nederland doe je hier

De iPhone 8 pre-order, oftewel vooruitbestellen, kan vanaf nu voor de iPhone 8 en 8 Plus. Wees er op tijd bij met deze pre-order tips om zeker te zijn van een iPhone 8 (Plus) op 22 september.

 • vrijdag 15 september 2017 09:19

iPhone X officieel: dit moet je weten

Apple heeft de iPhone X zojuist officieel gepresenteerd tijdens het Apple-event. Zoals verwacht zit de iPhone X vol met nieuwe specificaties en heeft hij een volledig nieuw design. Lees hier alles alles over dit nieuwe Apple toestel. 

 • dinsdag 12 september 2017 20:26

De laatste iPhone X en iPhone 8 (Plus) geruchten op een rijtje

Nog maar een aantal uur en dan weten we definitief hoe de nieuwe iPhones heten, eruit zien en wat de specificaties zijn. Tot die tijd vind je hier de laatste en meest betrouwbare geruchten over de iPhone 8 (Plus) en iPhone X.

 • dinsdag 12 september 2017 17:19

iPhone X Face ID is de grootste vernieuwing van Apple

De belangrijkste vernieuwing van de iPhone X is de gezichtsherkenning oftewel Face ID. Na de bekendmaking van de iPhone X kunnen wij precies uitleggen hoe alles werkt.

 • dinsdag 12 september 2017 13:32

6 verwachtingen van het Apple iPhone 8-event

Begin september is het dan eindelijk weer zover: het jaarlijkse Apple evenement. Ook dit jaar zal er een nieuwe iPhone (iPhone 8) uitkomen met nog een aantal andere gave Apple producten.

 • maandag 11 september 2017 21:25

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Op deze pagina worden alle artikelen getoond binnen de rubriek iphone x, gesorteerd op datum. In deze rubriek bevinden zich in totaal 14 nieuwsberichten. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer