Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De Apple iPhone XR is alles wat je nodig hebt. Dit toestel verschilt niet veel van de iPhone Xs en is ook nog eens vriendelijk geprijsd. Nieuwsgierig waarom de XR het helemaal is? Daar ga je in dit artikel achter komen. Let je ook even op onze handige tips?

Even voorstellen: de iPhone XR

2018 was een druk jaar voor Apple. Het bracht in september maar liefst 3 verschillende toestellen op de markt: de iPhone Xs, iPhone Xs Max en de iPhone XR. Qua schermgrootte zit de XR precies tussen de Xs- toestellen in. Kijken we naar de prijs-kwaliteitverhouding, dan is de Apple iPhone XR de beste keuze.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Besturingssysteem, processor en prestaties van de iPhone XR

Het draait bij moderne smartphones allemaal om snelheid en de gebruikservaring. Zet de iPhone XR en Xs tegenover elkaar en er zit geen verschil in prestaties. Ondanks dat er wel verschillen in het scherm zit, merk je dit helemaal niet.

Tip 1: schermafbeelding maken

  1. Open het scherm dat je wilt vastleggen
  2. Druk de zijknop aan de rechterkant en de bovenste volumeknop tegelijktijdig in
  3. Het scherm flitst: screenshot is gemaakt

De XR is ip67 gecertificeerd en kan tot 1 meter diepte gedurende 30 minuten onder water blijven. De Xs-serie kan 2 meter onderwater duiken maar laten we eerlijk zijn: wie gaat er met zijn smartphone zwemmen? De kans is groter dat je smartphone in een regenplas valt, en laat de iPhone XR hier uitstekend tegen bestand zijn!

Met prestaties bedoelen we óók de accuduur. De accu van de iPhone XR gaat tijdens gesprekstijd (3G) tot wel 25 uur mee. Hiermee is de XR zelfs beter dan de Xs. Draadloos opladen of snelladen? Geen probleem voor de Apple iPhone XR.

Tip 2: accupercentage bekijken

  1. Activeer het scherm
  2. Veeg vanaf rechtsboven naar beneden
  3. Bekijk in het bedieningspaneel de accupercentage
  4. Óf: vraag Siri naar het accupercentage

Het design van de XR

Het oog wil ook wat, daarom kijken we naar de buitenkant van de iPhone XR. Het toestel heeft een voorkant vullend scherm met een inkeping aan de bovenkant. Ontgrendelen doe je met behulp van het verbeterde face ID.

Tip 3: noodoproep

  1. Houd de zijknop en een van de volumeknoppen ingedrukt (alsof je aan beide kanten knijpt)
  2. Gebruik de SOS-noodmelding

Apple heeft oog voor detail maar ook voor kleur. De iPhone XR is toch wel de kleurrijkste Apple smartphone. Hij is verkrijgbaar in maar liefst 6 verschillende kleuren, variërend van blauw tot rood en van zwart tot wit.

IPhone XR met betaalbaar abonnement de beste keuze

Als los toestel moet de iPhone XR ongeveer €859 tot meer dan €1000 kosten. Dit is een beetje afhankelijk van het interne geheugen en de aanbieder. Wie dit net iets te duur vindt én toe is aan een (goedkoper) telefoonabonnement, kan beter voor een iPhone XR met betaalbaar abonnement gaan. Hierdoor hoef je het bedrag van de iPhone XR niet in één keer te betalen. Met een combideal ben je vaak het beste uit. Zet dit maar eens tegenover een los toestel en een sim-only abonnement. Op de eindstreep is een iPhone XR met abonnement de voordeligste keuze.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer