Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In dit artikel ontdek je de belangrijkste verschillen tussen de iPhone XR en iPhone 11. Zo vergelijk je niet alleen de verschillen maar ook de overeenkomsten tussen deze twee smartphones. Check gelijk onze toestel vergelijker en ontdek alles over de schermgrootte, processors, camera’s en natuurlijk de prijzen. Ga je voor de iPhone 11 of toch de XR?

Uitgiftedatum 2018 & 2019

Natuurlijk zijn de iPhone XR en iPhone 11 al wat ouder, maar dit wil niet zeggen dat ze minder presteren. De iPhone Xr is in september 2018 uitgebracht. Apple kwam een jaar later, namelijk in september 2019, met de iPhone 11 serie. Het basismodel is de iPhone 11. Heeft Apple ook verbeteringen aangebracht en wat zijn nu de echte verschillen tussen deze twee?

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Het design van de iPhones

Kijk je naar het design dan is er niet echt verschil tussen de iPhone XR en iPhone 11. Ze beschikken beide over een 6,1 inch Liquid Retina IPS LCD scherm. Natuurlijk is dit scherm iets verouderd maar je ervaart nog steeds een mooie en heldere weergave. Ook onder invloed van direct zonlicht, daar is dus helemaal niets over te zeggen.

Ook de behuizing vertoont overeenkomsten. Beide iPhones zijn voorzien van een aluminium frame uit de 7000 series. De voor- en achterkant is van beschermend Gorilla Glass. De IP 68 certificering maakt de toestellen waterdicht. Je kunt tot een diepte van 2 meter het toestel onderdompelen, dit met een tijdsduur van maximaal 30 minuten.

Verschil iPhone XR en iPhone 11: de processor

Misschien eens goed om kritisch naar de processor te kijken. Dit is het hart van de smartphone en bepaalt hoe efficiënt deze werkt. De iPhone XR uit 2018 is uitgerust met een Apple A12 chip. Het betreft hier een hexa-core processor die ondersteuning vindt in een werkgeheugen van 3 GB. De iPhone 11 uit 2019 is voorzien van een Apple A13 chip, ook weer een hexa-core processor. Deze heeft een iets groter werkgeheugen, namelijk 4 GB.

Hoe zit het met de prestaties? Hiervoor zijn verschillende testen. Een belangrijke is de GeekBench test die de processor aan verschillende situaties onderwerpt. In deze test scoort de iPhone XR: 11.437 punten (v4.4). De iPhone 11 doet het beter met 13.882 punten. Hieraan zie je dat de processor van de iPhone 11 sneller en efficiënter is.

Opslagruimte van deze smartphones

We slaan steeds meer informatie op onze smartphone op. Denk maar eens aan de vele foto’s en video’s die je maakt. Maar ook het downloaden van muziek, documenten en applicaties. Hier heb je flink wat opslagruimte voor nodig. Zoals we al jarenlang gewend zijn kun je de opslagcapaciteit op een iPhone niet middels een (micro) SD-kaart uitbreiden. Dat is toch wel een verschil met Android toestellen, maar het is niet anders.

Juist om deze reden is het belangrijk om goed naar de beschikbare opslagruimte te kijken. Bij de Apple iPhone XR vind je een opslagcapaciteit variërend van 64 GB, 128 GB of 256 GB. Je hebt dus de keuze uit verschillende toestellen met elk hun eigen opslagcapaciteit. Is dit bij de iPhone 11 anders? Nee, ook bij dit model heb je keuze uit bovenstaande opslagcapaciteiten. Bedenk van tevoren wel goed hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Beter wat teveel dan te weinig, dat is een feit.

Nog meer verschillen iPhone XR en iPhone 11: de camera’s

Geen overeenkomsten maar wel verschillen tussen de iPhone XR en iPhone 11, het gaat dit keer over de camera’s. Misschien voel je hem al aankomen maar op het gebied van camera’s is de iPhone 11 een betere keuze. Laten we eens gaan kijken wat de daadwerkelijke verschillen zijn.

De iPhone XR heeft een enkele hoofdcamera met een resolutie van 12 MP. De specificaties van de lens ziet er als volgt uit: f/1.8, 26mm. De selfiecamera beschikt over twee lenzen waarvan eentje een resolutie van 7 MP. De andere lens betreft een dieptesensor, bedoeld voor het ontgrendelen van het toestel.

Dan nu de iPhone 11. Deze heeft een dubbele hoofdcamera waarvan de lenzen een resolutie van 12 MP hebben:

  • F/1.8, 26mm, 1/2.55"
  • F/2.4

Dankzij de twee lenzen maak je foto’s met scherptediepte. De selfiecamera heeft twee lenzen waarvan eentje een resolutie van 12 MP, de ander betreft ook weer een dieptesensor.

Overeenkomsten iPhone 11 en iPhone XR

Misschien wil je ook nog een opsomming van de overeenkomsten tussen de iPhone 11 en iPhone XR zien. Hier komen ze dan:

  • Stereoluidsprekers
  • Geen 3,5 mm jack audioaansluiting
  • Wifi 802.11
  • Bluetooth 5.0
  • Gps
  • NFC
  • Geen radio
  • USB Lightning 2.0

Het iOS besturingssysteem van Apple

Hoe nieuwer een iPhone, hoe beter het mobiele besturingssysteem waarop het toestel draait. Wanneer de iPhone nog niet zo heel oud is dan is deze upgradebaar naar het nieuwste iOS systeem. Ook ontvang je dan nog beveiligingsupdates. De iPhone XR wordt oorspronkelijk aangedreven door iOS 12, maar dit is in 2021 upgradeble naar de nieuwste versie. De iPhone 11 draait bij aankoop op iOS 13, op dit kun je upgraden.

De prijs van de iPhone XR en de iPhone 11: de verschillen

Het is logisch dat iPhone 11 duurder is dan zijn voorganger de iPhone XR. Dit heeft niet alleen met nieuwigheid te maken maar ook met de betere specificaties. Apple heeft er een sterkere processor ingebracht en ook de camera’s zijn een stuk beter. Dan is er ook nog wat over de accu te zeggen, want die van de iPhone 11 gaat een stuk langer mee.

Dit alles bij elkaar maakte iPhone 11 wel wat duurder. Het prijsverschil ligt tussen de € 70 en € 100. Tenminste, wanneer je voor een gelijkwaardige opslagcapaciteit kiest. Toestellen met 64 GB zijn het goedkoopst, die van 256 GB uiteraard het duurst.

De Apple iPhone XR met 64 GB opslagruimte kost begin 2021 rond de € 580. Voor de iPhone 11 met 64 GB betaal je op dat moment ongeveer € 675. Kun je dit niet in één keer betalen, denk dan eens aan een iPhone inclusief abonnement. Hierbij betaal je het toestel in maandelijkse termijnen, dit zit bij je abonnementkosten inbegrepen. Check onze vergelijker en bekijk de prijzen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer