Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met de komst van de iPhone XR lijkt dit model beter dan de iPhone 7. Toch klopt dit niet helemaal. Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 7 en XR? Wanneer je dit eenmaal weet, kom je tot een betere keus. Ontdek alle verschillen en overeenkomsten tussen deze twee Apple smartphones.

IPhone 7 of XR kopen

Er zit precies 2 jaar verschil tussen deze smartphones. De iPhone 7 is uitgebracht in september 2016 en de XR in september 2018. Dit laatste model moest bij introductie een stuk meer kosten. Is dit dan ook een betere keuze? Niet als je kijkt naar de waterbestendigheid: op dit gebied is er geen verschil. Laten we eens gaan kijken naar overige verschillen en overeenkomsten.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De overeenkomsten tussen de iPhone 7 en iPhone XR

We hebben het al even vermeld: beide Smartphones zijn ip67 gecertificeerd. Dompel ze gedurende 30 minuten onder water en er gebeurt helemaal niets! Het toestel blijft gewoon werken. Ook met betrekking tot de camera zien we overeenkomsten. Deze twee iPhones zijn uitgerust met een 12mp hoofdcamera en 7mp selfiecamera. Dit wordt ondersteund door een quad LED dual tone flitser. Video opnames maak je in Full HD kwaliteit.

Zijn er nog meer overeenkomsten tussen de iPhone 7 en iPhone XR? Ja hoor, beiden hebben een besturingssysteem dat upgradebaar is naar iOS 12.1. Ook de aanwezigheid van stereo luidsprekers en de afwezigheid van een 3,5 mm audio aansluiting zijn overeenkomsten. Verder zien we alleen nog maar verschillen.

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone XR en iPhone 7?

Verschillen zijn er genoeg. Wat dacht je van de beeldverhouding, die bij de iPhone XR met 19,5:9 zeer modern is. Het 7-model heeft een 16: 9 beeldverhouding. De kijkervaring is bij de XR dankzij true-tone weergave toch wat beter. Ook niet onbelangrijk: de XR is maar liefst 6,1 inch groot. Het model uit 2016 heeft een afmeting van 4,7 inch. Iets compacter, maar misschien niet groot genoeg voor jou.

Hoe zit het op het gebied van prestaties? De Apple iPhone 7 wordt aangedreven door een Apple A10 quad-core processor. Bij de XR is gekozen voor een Apple A12 hexa-core processor. Dit merk je zeker aan de prestaties van het toestel. Zo kan de processor een stuk zuiniger omgaan met de batterij. De gesprekstijd ligt dan ook ruim 10 uur hoger dan bij de Apple iPhone 7.

Het toestel uit 2018 is van alle moderne gemakken voorzien. Dit betekent snel opladen en Qi draadloos opladen. Ook het bekende Face-id is aanwezig. Deze dingen ontbreken allemaal bij de iPhone 7.

Onze conclusie: iPhone XR is het neusje van de zalm, iPhone 7 een stuk goedkoper

Wil jij het nieuwste van het nieuwste, dan moet je zeker de iPhone XR kopen. Toch zijn er een aantal redenen om toch voor de iPhone 7 te gaan:

  • Goedkope geprijsd
  • Ondanks ouder model toch voorzien van het laatste besturingssysteem
  • Scherm heeft een hogere resolutie dan de XR
  • De iPhone 7 is kleiner en hierdoor compacter

Doe hier je voordeel mee en maak een juiste keuze.

> Vergelijk abonnementen met iPhone 7

> Vergelijk abonnementen met iPhone XR

> Vergelijk losse iPhone 7 toestellen

> Vergelijk losse iPhone XR toestellen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer