Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Eindelijk is het zover en heeft Apple de iPhone Xr gepresenteerd. Dit nieuwe instapmodel van Apple is in vele kleuren verkrijgbaar en wordt het nieuwe 'buget model' onder de iPhones. Echter liegen de specificaties er niet om en koop je waar voor je geld. Lees hier alles over de iPhone Xr.

iPhone XR officieel gepresenteerd

Maandenlang werd er gespeculeerd over de iPhone Xr en verschenen tientallen geruchten. Nu is het toestel, dat als instapmodel fungeert, officieel door Apple aangekondigd. De iPhone XR is het goedkopere broertje van de iPhone Xs en Xs Max, die eerder op de avond werden gepresenteerd.

iPhone Xr kopen - vergelijk losse toestelen

iPhone Xr met abonnement - vergelijk prijzen en providers

Formaat

De schermresolutie bedraagt 1792 bij 828 pixels en heeft zelfs een groter scherm dan de iPhone 8 Plus. Terwijl de Xr qua formaat niet groter is. Dit komt omdat het scherm tot de randen loopt van het toestel lopen waardoor het bijna de gehele voorkant in beslag neemt. Daarmee valt dit Apple toestel qua schermformaat tussen de Xs (5,8 inch) en Xs Max (6,5 inch). 

Opslagruimte & kleuren

De iPhone XR komt in drie opslagcapaciteiten: 64GB, 128GB en 256GB. Het toestel komt daarnaast in maar liefst zes kleuren: zwart, wit, rood, geel, roze en blauw.

iPhone Xr

Aan de voorkant is de iPhone XR nauwelijks van de XS, XS Max (en de X van vorig jaar) te onderscheiden, maar aan de achterkant zijn wel wat verschillen te zien. Ten opzichte van de iPhone X heeft de Xr maar een enkele camera. Dit zorgt ervoor dat de prijs van deze iPhone nog te drukken valt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Snelle hardware en Face ID-gezichtsherkenning

De iPhone Xr heeft een A12 bionic chip van Apple, welke uiteraard weer een stukje beter presteert dan deze van zijn oudere broertjes. Dankzij dit stukje IT kan de accu ook nét iets langer mee en kan hij daarnaast ook betere prestaties leveren.

Geen homeknop, inderdaad. De Xr moet het doen zonder de vertrouwde homeknop. Hiervoor in de plaatst kun je Face ID-gezichtsherkenning gebruiken om je iPhone Xr te ontgrendelen. De kinderziektes zijn eruit en is daarnaast een stuk betrouwbaarder geworden.

Het toestel draait natuurlijk op het nieuwe iOS 12 van Apple. Naast een vernieuwde huisstijl zijn er ook features bijgekomen zoals Schermtijd-functie en gegroepeerde notificaties.

Enkele camera en betere accuduur

Dankzij software kan de enkele camera van de iPhone Xr tóch voorzien van mooie scherptediepte en portretfoto's. Apple gebruikt hier dezelfde software voor als de Google Pixel 2.

De accu van de Xr gaat ruim 1,5 langer mee (op basis van een volle accu) dan de iPhone 8 Plus. De Xs en Xs Max gaan ook langer mee maar hierbij gaat het maar om 30 minuten.

iPhone Xr release en prijs

De iPhone Xr is vanaf 19 oktober te pre-orderen, op 26 oktober is het toestel is officieel te koop in Nederland. De adviesprijs ligt op 749 dollar. Je kunt de iPhone Xr direct pre-orderen via onze website.

De nieuwe iPhones Xr nu bestellen:

iPhone Xr kopen - vergelijk losse toestelen

iPhone Xr met abonnement - vergelijk prijzen en providers

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer