Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone Xs 2019 is vanaf het najaar van 2019 verkrijgbaar. Het toestel heeft ongeveer dezelfde adviesprijs als de iPhone Xs uit 2018. In dit artikel meer over de releasedatum, specificaties en de prijs van dit toestel.

Over Apple iPhone 2019

In 2018 kwam Apple met drie nieuwe smartphones op de markt. Dit waren de iPhone Xs, de Xs Max en iPhone Xr. Voor 2019 mogen we weer twee of drie nieuwe modellen verwachten. De iPhone Xs 2019 is de opvolger van het gelijknamige toestel uit 2018. Zeer waarschijnlijk brengt Apple hier ook een grotere versie van uit. Dit zal dan de iPhone Xs Max 2019 zijn. Over de exacte benaming is het nog even speculeren, maar we weten wel al iets over de specificaties en prijs.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone Xs 2019 specificaties: het design

De Xs uit 2018 zag er al modern uit, dit gaat de Xs 2019 zeker overtreffen. Met een stevige aluminium behuizing (stainless-steel) is dit toestel stof- en waterdicht. De iPhone Xs 2019 kan tot 2 meter diepte gedurende 30 minuten onder water. Hierbij blijft de smartphone gewoon werken. Aan de voor- en achterzijde stevig glas dat goed bestand is tegen krassen en stoten. Dankzij de glazen achterkant kun je de Xs 2019 draadloos opladen.

De schermgrootte ligt tussen de 5,8 en 6,2 inch. Apple heeft medio 2019 nog niet laten weten hoe groot de iPhone Xs 2019 wordt.

Processor en besturingssysteem

Deze Apple smartphone wordt aangedreven door een Apple A13 chip. TSMC heeft deze chip in mei 2019 in productie genomen. De A13 processor is een stuk sneller en werkt efficiënter. Hierdoor is de iPhone Xs 2019 qua prestaties beter. Ook gaat de processor zuinig met de batterij om, was echt wel een pluspunt is.

Zoals te verwachten draait de Apple Xs 2019 op het nieuwste iOS besturingssysteem. In het najaar van 2019 komt iOS 13 via een software update naar de nieuwste iPhones en iPads.

Triple camera aan de achterzijde

Daar waar de iPhone Xs 2018 nog een dual hoofdcamera heeft, is de Xs 2019 voorzien van een triple camera. Met drie lenzen maak je uitstekende foto’s. Je kunt vertrouwen op haarscherpe beelden, een mooie kleurweergave en natuurlijk ook diepte. Hierdoor komen je foto’s tot leven. Zelfs fotograferen bij slechte lichtomstandigheden is niet langer een probleem! De selfiecamera heeft een resolutie van 12mp, dat een stuk hoger is dan die bij de Xs uit 2018.

Over het bekijken van foto's en filmpjes hoef jij je geen zorgen te maken: het oled-scherm ziet er levensecht uit.

Wireless Powershare

Geheel nieuw bij de iPhone Xs 2019 is wireless powershare. Dit betekent dat niet alleen je iPhone draadloos oplaadt, maar dat dit tevens een draadloze oplader is. Je smartphone ondersteunt het draadloos opladen van airpods of je Apple Watch. Zo hoef je geen aparte oplader voor deze gadgets mee te nemen. Je moet er uiteraard wel voor zorgen dat de iPhone Xs over voldoende accucapaciteit beschikt.

Releasedatum en prijs iPhone Xs 2019

Het is vrijwel zeker dat de iPhone Xs 2019 vanaf september of oktober verkrijgbaar is. Nieuwe Apple smartphones zijn altijd razend populair. De kans is aanwezig dat jouw favoriete toestel (tijdelijk) niet verkrijgbaar is. Gelukkig kun je (vooraf) vaak wel een toestel reserveren. Doe dit in combinatie met een mobiel abonnement: dit is een stuk voordeliger. Uiteraard kun je ook voor een los toestel gaan.

De prijs van de iPhone Xs 2019 ligt tussen de €1000 en €1250. De adviesprijs is mede afhankelijk van het gekozen interne geheugen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer