Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone Xs uit 2018 is een stuk nieuwer dan de iPhone 7 (2016). Benieuwd of het interessant is om over te stappen? Hieronder vergelijken we de iPhone Xs met de iPhone 7. We zetten alle verschillen en overeenkomsten op een rij.

Over de iPhone 7 en iPhone Xs

Samsung heeft de iPhone 7 in september 2016 uitgebracht. De Xs kwam 2 jaar later uit: in 2018. Zoals te verwachten is dit nieuwste model een stuk beter en sneller. Heb je een Apple iPhone 7 en ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Misschien is de Xs iets voor jou.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Het design van deze smartphones

De iPhone 7 heeft een aluminium behuizing zonder glazen achterkant. Het scherm is 4,7 inch groot (lcd-scherm). De Xs 2018 ziet er een stuk beter uit. Dit toestel heeft een aluminium frame met een voor- en achterzijde van glas. Dit betekent in ieder geval draadloos opladen! Met een 5,8 inch scherm (oled) ervaar je mooie heldere beelden. Het scherm is randloos, waardoor de Xs aan de bovenzijde een notch heeft. Hier zit de cameralens in verborgen.

De iPhone 7 heeft een ip67 waarde, de Xs een ip68 waarde. Deze laatste kan het wat beter onder water uithouden (tot 2 meter diepte).

Processor en accu: prestaties

Onder de motorkap van de iPhone 7 een Apple A10 Fusion chipset. Dit betreft een quad-core processor met een kloksnelheid van 2,34 GHz. De Xs is voorzien van een Apple A12 Bionic chip. Deze hexa-core processor heeft een kloksnelheid van 2 x 2,5 en 4 x 1,6 GHz. Zegt dit jou niet zoveel? Laten we dan even naar de prestaties kijken. In de Basemarkt test scoort de iPhone 7 een mooie 3416 punten. De iPhone Xs presteert bijna twee keer zo snel en scoort 6060 punten. Dit is echt wel een verschil!

Ook met betrekking tot de accu is er een verschil tussen iPhone Xs en iPhone 7. Het model uit 2016 heeft een 1960 mAh batterij, de Xs een 2658 mAh batterij. Om deze twee smartphones met elkaar te vergelijken: de accu van de iPhone 7 gaat in 3G gesprekstijd ongeveer 14 uur mee. De batterij van de Xs houdt het in dezelfde omstandigheden een dikke 20 uur uit.

Filmen en fotograferen: camera’s vergelijken

Alweer een belangrijk verschil tussen iPhone Xs en iPhone 7: de camera’s. Allereerst de iPhone 7. Deze is voorzien van een enkele 12mp hoofdcamera en een 7mp selfiecamera. Wat is er in 2 jaar tijd veranderd? Apple heeft bij de Xs gekozen voor een dual 12mp hoofdcamera (met telelens en 2x optisch seizoen). De selfiecamera bevat twee lenzen: een 7mp standaardlens en een tof 3D camera. Ga je voor de mooiste foto's, dan is de keuze gemakkelijk gemaakt.

Dit moeten ze kosten (prijs)

Natuurlijk is er ook een verschil in aanschafprijs. Voor de iPhone 7 betaal je in 2019 tussen de €450 en €570. De prijs van de iPhone Xs 2018 ligt rond de €1000, oplopend tot €1200. Grootste verschil is natuurlijk de opslagruimte. Bij de Xs vind je namelijk tot 512 GB opslagruimte, terwijl de iPhone 7 niet verder komt tot maximaal 256 GB.

Conclusie: welke iPhone is beter?

Eigenlijk hoef je de iPhone Xs en 7 niet met elkaar te vergelijken: het is duidelijk welke beter is. Apple brengt ieder jaar nieuwe smartphones uit en zorgt dan voor nieuwere functies en verbeterde aanpassingen. De Apple iPhone Xs 2018 is een echte aanrader. Niet alleen de processor is sneller, ook de camera’s, batterij, het geluid en het scherm zijn verbeterd. Bovendien maak je ook nog eens gebruik van het allernieuwste besturingssysteem met regelmatige software updates.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer