Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In dit artikel ontdek je de belangrijkste verschillen tussen de iPhone XS en XS Max. Check de vergelijker en ontdek alles over de grootte van deze toestellen, processor, camera en nog veel meer. Uiteraard laten we je ook een aantal overeenkomsten zien. Welk toestel is jouw favoriet?

Wat je moet weten over de iPhone XS en XS Max

In 2018 kwam Apple met drie nieuwe smartphones: XS, XS Max en Xr. Omdat de XS en XS Max sterk op elkaar lijken, leggen we deze twee toestellen naast elkaar. Zo hebben ze beide 3D touch ondersteuning en zijn beschikbaar met een opslagcapaciteit van 64GB tot 512GB. De XS Max is iets duurder geprijsd, maar is deze dan ook beter? We kijken eerst naar de overeenkomsten.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De overeenkomsten tussen de iPhone XS en iPhone en XS Max

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: er zijn meer overeenkomsten dan verschillen tussen deze twee modellen. Kijken we naar de buitenkant, dan heeft Apple gekozen voor een roestvrij stalen frame. Deze smartphones zijn ip68 gecertificeerd. Hiermee zijn ze waterbestendig tot 2 meter diepte gedurende maximaal 30 minuten.

Het super amoled scherm zorgt voor een kleurrijke en heldere weergave. Deze smartphones zijn compatibel met dolby vision en voorzien van 3D touch.

Dit zijn de overige overeenkomsten tussen de iPhone XS en XS Max:

  • Besturingssysteem iOS 12
  • Hexa-core Apple A12 Bionic processor
  • 4GB ram werkgeheugen
  • Dual 12mp & 12mp hoofdcamera met 2x optische zoomlens
  • 7mp selfiecamera
  • Portretbelichting met maar liefst 5 effecten
  • Stereo luidsprekers
  • Face ID
  • Qi draadloos opladen en snel opladen

Je ziet: er is bijna geen verschil tussen de XS en XS Max. Waarom zou je dan toch voor een van beide kiezen? Dat ontdek je hieronder.

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone XS en iPhone XS Max?

Op de grootte van het toestel en de accucapaciteit na zijn er weinig verschillen tussen de iPhone XS en iPhone XS MAX. De Max is 6,5 inch groot en weegt 208 gram. De normale XS is 5,8 inch groot en heeft een gewicht van 177 gram. Dit laatste model past wat beter in de broekzak.

De iPhone XS is voorzien van een 2658 mAh batterij. De gesprekstijd (3G) bedraagt ruim 20 uur. De XS Max heeft een 3174 mAh batterij. Bij dit toestel kun je vertrouwen op een gesprekstijd van 25 uur. Dit laat zien dat de Max een krachtigere batterij heeft.

Onze conclusie: beide toestellen zijn een uitstekende keuze

De XS-toestellen zijn de opvolger van de iPhone X uit 2017. We zien een hoop vernieuwingen bij de nieuwste toestellen waaronder een verbeterde truedepth camera en betere krasbestendigheid. Ook de dual sim ondersteuning is een welkome aanvulling. Het maakt niet uit waar je voor kiest: naar onze mening zijn beide iPhones een uitstekende keuze. Mocht een grote smartphone je voorkeur hebben, dan kom je automatisch bij de Apple iPhone XS Max uit. Deze is ruim €100 duurder dan zijn kleinere broertje.

> Vergelijk abonnementen met iPhone XS

> Vergelijk abonnementen met iPhone XS Max

> Vergelijk losse iPhone XS toestellen

> Vergelijk losse iPhone XS Max toestellen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer