Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je hebt een nieuwe iPhone nodig, welk model moet je kopen? Je kunt uit veel Apple smartphones kiezen. Populair zijn de iPhone XS Max en de iPhone 11. Deze smartphones zijn in 2018 en 2019 op de markt gebracht. De vraag is wat de verschillen tussen iPhone XS Max en iPhone 11 zijn. Wanneer je dit artikel leest dan zie je niet alleen de verschillen maar ook de overeenkomsten.

Opvolgers van deze iPhones

De iPhone Xs Max is een van de opvolgers van de iPhone X uit 2017. Hij is sinds september 2018 verkrijgbaar. In datzelfde jaar werden meerdere modellen uitgebracht waaronder ook de iPhone XS en de iPhone XR. In 2019 kwam de volgende generatie iPhones uit: de iPhone 11 serie.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone XS Max is iets groter

Ga je voor een smartphone met een zo groot mogelijk scherm, dan zou je voor de iPhone Xs Max moeten gaan. Deze heeft namelijk een 6,5 inch scherm. Het betreft hier een super Retina Oled scherm dus met de kleurweergave zit het wel goed. Omdat het model schermvullend is geniet je van de mooiste beelden.

De iPhone 11 is met 6,1 inch net een fractie kleiner. Dit keer gaat het om een Liquid Retina IPS LCD scherm. Dat is een hele mond vol maar het betekent dat de weergave iets minder is dan bij de iPhone XS Max. Maak je niet druk want het verschil merk je nauwelijks. Behalve dan in vol zonlicht want dan zie je op de XS Max toch wat meer.

Apple maakt gebruik van de eigen processors

Op het gebied van processors hoef je niet direct te zoeken naar de verschillen tussen iPhone XS Max en iPhone 11. Apple maakt namelijk altijd gebruik van eigen processors. In dit geval de Apple A13 voor de iPhone 11 en de Apple A12 voor de XS Max.

Je kunt je voorstellen dat nieuwere processors altijd beter zijn. Apple blijft hier namelijk aan werken. Een nieuwere processor is sneller en efficiënter. Ook weet deze beter met de batterij en de camera’s om te gaan. Op het gebied van werkgeheugen is er ook geen verschil. Beide toestellen zijn uitgerust met 4 GB RAM geheugen.

Opslagcapaciteit van iPhone XS Max en iPhone 11

Het nadeel van een iPhone is dat je de opslagcapaciteit niet uit kunt breiden. Daarom moet je van tevoren heel goed over het model nadenken. Wanneer je de iPhone XS Max koopt dan heb je keuze uit een opslagcapaciteit van 64, 256 of 512 GB. Diezelfde keuzes heb je ook bij de iPhone 11.

Onder water met de smartphone

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je opzettelijk met je iPhone gaat zwemmen. Toch kan het gebeuren dat deze per ongeluk in het water belandt. Deze twee iPhones zijn IP68 gecertificeerd. Ze zijn goede staat tegen stof en binnendringend water. Op zich kunnen ze tot een diepte van 2 meter gedurende 30 minuten onder water.

Het is overigens niet aan te raden om dit in chloorwater te doen: daar kunnen alle smartphones slecht tegen. Ga hier dus niet zomaar mee experimenteren.

Welke iPhone maakt de beste foto’s?

Tegenwoordig maak je hele mooie foto’s met een iPhone. Apple ligt op dit gebied wel wat achter met betrekking tot bijvoorbeeld Huawei. Toch kun je de iPhone zeker als digitale fotocamera gebruiken. De iPhone XS Max is uitgerust met een dubbele hoofdcamera. Hij heeft twee lenzen met elk een resolutie van 12 MP. De selfiecamera heeft ook twee lenzen waarvan één met een resolutie van 7MP. De tweede lens betreft een SL 3D, bedoeld voor gezichtsontgrendeling.

De hoofd hoofdcamera van de iPhone 11 heeft vergelijkbare specificaties. Alleen de selfiecamera is anders, deze heeft namelijk een lens van 12 MP en dan weer die SL 3D lens. Wanneer je goed kijkt zit er nog wel een verschil tussen deze toestellen. De iPhone XS heeft namelijk een telelens en de iPhone 11 een ultragroothoeklens.

Prestaties van de batterij

Het is heel vervelend wanneer je de iPhone twee keer per dag moet opladen. Daarom is het ook goed om eens kritisch naar de accuduur te kijken. De accu van de iPhone 11 gaat langer mee dan die van de iPhone XS Max. Dit heeft enerzijds met de processor van de iPhone 11 te maken. Die processor weet namelijk veel zuiniger met de accu om te gaan.

Opvallend is dat de iPhone 11 een iets lagere batterijcapaciteit heeft, 3110 tegenover 3174 mAh. Het gaat hier wel om een heel klein verschil dus dat is zeker niet doorslaggevend. Natuurlijk is er ook een test met deze accu’s uitgevoerd. Wanneer je met beide toestellen alleen maar zo bellen dan houdt de accu van de XS Max dit gedurende 16 uur vol. De iPhone 11 batterij houdt dit 17 uur en 45 minuten vol, hij is dus krachtiger.

Opladen van de accu’s

Kijk ook even naar de manier van opladen. In beide gevallen kan dit op de normale methode, via snelladen of draadloos opladen. Het schijnt dat beide accu’s even snel laden, hier hoef je dus niet naar te kijken.

Verkrijgbare kleuren van deze iPhones

Misschien vind je het uiterlijk van de iPhone hartstikke belangrijk. Wanneer je de Apple iPhone XS Max aanschaft dan kun je kiezen uit de kleuren spacegrijs, zilver en goud. De iPhone 11 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, geel, rood, paars, groen en wit. Houd er rekening mee dat niet alle kleuren in Nederland te koop zijn.

Conclusie: welke iPhone is de beste keuze?

Wanneer je alle specificaties op een rij zet dan presteert de iPhone 11 op veel gebieden toch wat beter. Wel is het goed om te bedenken dat deze ook een wat hogere aanschafprijs heeft. Wanneer je het budget ervoor hebt dan is het zeker goed om voor de iPhone 11 te kiezen. Heb je minder te besteden dan is de iPhone XS Max een uitstekende keuze.

Kies eventueel voor een iPhone inclusief abonnement. Zo hoef je het toestel niet in één keer te betalen maar doe je dit in maandelijkse termijnen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer