Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Op je iPhone YouTube kijken, een groter gemak is er niet. We helpen je met YouTube video’s offline bewaren, adblocker instellen en YouTube bekijken via Chromecast. Neem onze tips mee wanneer je volgende keer weer van deze videodienst gebruikmaakt.

YouTube offline: over de app en opslaan van video's

De videodienst YouTube heeft een eigen iOS app. Hiermee kun je alle populaire video’s op je iPhone bekijken. Met YouTube Go kun je filmpjes offline opslaan. Zo bekijk je deze onderweg, zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. YouTube video’s offline bewaren is sinds augustus 2018 mogelijk. Hiervoor heb je wel YouTube Premium nodig, de betaalde versie van de videowebsite.

Een YouTube filmpje offline opslaan kan ook via Readdle documents app of de workflow App. Iets omslachtiger, maar wel gratis!

Probeer je een video te bekijken maar is de YouTube app offline? Zorg dat je verbinding maakt met het internet. Om kosten te besparen maak je gebruik van een wifi-netwerk.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

YouTube advertenties blokkeren met adblocker

Voor veel vloggers is YouTube dé manier om geld te verdienen. Dit is de reden dat je reclames tussen de video’s ziet. Dankzij jouw surfgedrag zijn deze video's ook nog eens gepersonaliseerd. Vervelend? Maak dan gebruik van een adblocker. Het instellen van een adblocker is zeer eenvoudig. Dit doe je via de iOS app 1Blocker Legacy, Purify of Shut Up. Deze in-apps zijn gratis of kosten tot ongeveer €6.

Advertentie tracking uitschakelen doe je via je iPhone: instellingen à privacy à reclame. Zet nu de schakelaar bij ‘beperk reclametracking’ aan.

Wil je echt reclamevrij YouTube-video’s kijken, kies dan voor een betaald abonnement bij YouTube Red.

IPhone YouTube tips: over Chromecast en muziek achtergrond

Gebruik Chromecast voor het streamen van YouTube video’s. Google Chromecast is een HDMI dongle die je iPhone met de televisie verbindt. Helaas is Google Chromecast niet gratis. Voor deze mediaspeler betaal je ongeveer €39. Google Chromecast Ultra is duurder maar heeft wel een netwerkaansluiting en een flink intern werkgeheugen. Ook ondersteunt deze laatste 4k video’s.

Vanaf iOS 11 laat je YouTube muziek op de achtergrond afspelen. Dit doe je via de website www.youtube.com. Ga onderaan naar het deelicoon en kies ‘vraag om desktop site’. Start de video en verlaat de website. Met een veeg omhoog over het scherm open je het bedieningspaneel. Nu kun je rechtsboven de muziek starten. Het maakt niks uit of je de iPhone vergrendeld of in een andere app werkt: YouTube muziek blijft op de achtergrond spelen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer