Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wil je je iPhone succesvol zuiniger maken? Dan helpen we je met deze reeks aan tips zeer goed verder! De accu van je iPhone kan (te) snel leeg lopen. Vaak heeft dit met het gebruik van je toestel te maken. Maar het kan ook dat je energievretende apps geïnstalleerd hebt. Door je iPhone zuiniger te maken gaat je toestel ook langer mee, en dat is wel zo prettig! Dit zijn de tips die we voor je hebben...

IPhone batterij snel leeg: de oorzaak

Bij nieuwe iPhones valt het nog wel mee, de batterij doet het in het begin perfect. Wanneer je iPhone ongeveer een half jaartje oud is dan beginnen de eerste ‘mankementen’. Je merkt dat de batterij steeds sneller leegloopt. Je moet dagelijks opladen of nog erger: twee tot wel vier keer per dag.

Allereerst ligt het aan je telefoon gebruik. Heb je de hele dag het scherm aanstaan, open je diverse apps en speel je ook nog eens muziek af? Dan is het logisch dat de batterij snel leegloopt. Er kan ook sprake zijn van overmatig stroomverbruik door de scherminstellingen, bepaalde apps of misschien door een technisch mankement.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Zo maak je de iPhone een stuk zuiniger

De eerste tip: verwijder applicaties die je niet gebruikt. Stiekem installeer je er meer dan je dat werkelijk nodig hebt. Misschien om uit te proberen waarna je later vergeet om ze weer te verwijderen. Loop maandelijks alle applicaties na en bekijk wat de deur uit kan. Dat scheelt echt in batterijverbruik.

Kijk vooral naar applicaties die op de achtergrond draaien. Sluit alleen applicaties die je niet continu gebruikt. Kijk je bijvoorbeeld meerdere keren per dag op de weerapp, dan kun je hem beter aan laten staan. Een app opstarten kost namelijk ook energie.

Houd ook rekening met automatische app updates. Dit lijkt praktisch maar dat is het niet. Heb je veel applicaties dan zul je merken dat er dagelijks een aantal automatische updates plaatsvinden. Weet je wat dit allemaal van je batterij vraagt? Aan de andere kant zijn er voldoende applicaties die je nauwelijks gebruikt en op dat moment geen update nodig hebben. Weg met die automatische updates, schakel dit alleen voor de allerbelangrijkste apps in.

Push functies

Het is heel handig om een mailtje naar je iPhone door te sturen. Zo zie je direct welke nieuwe e-mails er binnen zijn en kun je hier ook op reageren. Nadeel van deze functie is dat het e-mailprogramma regelmatig mails van de server moet halen. Hierdoor moet de processor en dus ook de batterij aan het werk.

Merk je dat de batterij sinds de push functie sneller leegloopt, schakel dit dan weer uit. Je kunt ook zelf dagelijks je e-mailprogramma openen en bekijken wat nieuw is. Scheelt je gelijk een hoop stress want bij elk binnenkomend e-mailtje heb je al snel de neiging om direct te reageren.

De instellingen herstellen

Soms kun je beter even een soft reset uitvoeren. Open hiervoor de instellingen app en ga naar algemeen. Tik vervolgens op ‘stel opnieuw in’. Nu selecteer je ‘herstel’. Let op dat je niet voor ‘wis alle instellingen’ kiest want dan ben je ook écht alles kwijt.

Je zult merken dat na het herstel van je instellingen de batterij ineens weer efficiënter werkt. De perfecte manier om je iPhone zuiniger te maken.

De scherminstellingen

Wil je de iPhone zuiniger maken, kijk dan kritisch naar je scherminstellingen. Bijvoorbeeld de helderheid van het scherm, die kan best wat omlaag. Dat scheelt enorm in batterijverbruik. Kijk ook eens naar de time-out van je scherm. Ligt dit bijvoorbeeld op 10 minuten dan verbruikt je batterij meer dan wanneer je de time-out op 1 minuut instelt.

Heb je een live of bewegende achtergrond? Dat ziet er hartstikke mooi uit maar het is wel een echte energievreter. Maak je iPhone zuiniger en vervang de bewegende achtergrond voor een stilstaand plaatje. Het scheelt echt, probeer het maar eens.

Locatie en Bluetooth

Veel mensen hebben hun locatie aanstaan, er zijn namelijk verschillende apps die hier gebruik van maken. Helaas is het helemaal niet nodig om locatie altijd aan te laten staan. Ten eerste is het van invloed op je privacy. Je wilt toch niet dat elke willekeurige app weet waar je bent of welke locaties je bezocht hebt? Ga naar instellingen en vervolgens naar privacy. Selecteer locatievoorzieningen en schakel alles uit of selecteer de apps waarvoor je dit uit wil schakelen.

Bluetooth is hartstikke handig om verbinding te maken met een ander apparaat. Veel mensen gebruiken Bluetooth om muziek op een externe speaker af te spelen maar ook om een bluetoothverbinding in de auto aan te leggen. Vaak vergeet je Bluetooth uit te schakelen. Zeker niet vergeten want door de Bluetooth uit te schakelen maak je de iPhone zuiniger.

Hetzelfde geldt voor NFC, dit is bedoeld voor contactloos betalen. Schakel dit uit wanneer je er geen gebruik van maakt. Dit is ook nog eens een stuk veiliger.

Het ligt toch aan het besturingssysteem!

Helaas maar waar: sinds iOS 14 raken batterijen sneller leeg. Dit is dus een probleem binnen het besturingssysteem zelf. Helaas kun je hier weinig tegen doen, behalve bovenstaande stappen doorlopen. Apple werkt er continu aan om de effectiviteit van het besturingssysteem te verbeteren. Mocht het probleem zich bij een nieuw besturingssysteem opnieuw voordoen, kijk dan naar een nieuwere update uit.

De batterij van je iPhone vervangen...

Heb je een oudere iPhone en loopt de accu snel leeg? Dit komt omdat de batterij niet meer geschikt is voor de huidige applicaties en het internetgebruik. Bovendien heeft een batterij een bepaalde levensduur met een aantal laadcycli. Vroeg of laat is de batterij helemaal op.

Wanneer bovenstaande tips niet helpen dan moet je waarschijnlijk de batterij vervangen. Laat een iPhone-batterij altijd via een Apple servicepunt of een ervaren reparateur vervangen. Je kunt de batterij ook zelf vervangen maar dan moet je weten waar je mee bezig bent.

Een sterk verouderde iPhone kun je beter inruilen voor een nieuwer model. Dan profiteer je van een nieuwere processor, langere batterijduur, betere camera’s en vernieuwende specificaties. De oude iPhone kun je soms inruilen of doorverkopen, maar hele oude toestellen hebben geen waarde meer.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer