Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Regelmatig duiken er nieuwsberichten over een ontplofte iPhone op. Het overkwam een Brabander, waarbij zijn gloednieuwe iPhone X in zijn jaszak ontplofte. Ook op andere plaatsen ontploffen iPhones of opladers. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, daarom geven we tips om een ontploffing te voorkomen.

Het was even schrikken voor de 20-jarige Ron Barten uit het Brabantse Mariahout. In april 2018 zat hij nietsvermoedend in de kantine van de Technische Universiteit te lunchen. Zijn gloednieuwe iPhone X zat veilig in zijn jaszak geborgen. Plots hoorde hij een sissend geluid en kwam er rook van onder de tafel. Hij had al snel in de gaten dat zijn iPhone X de veroorzaker was. Met zijn blote hand trok hij de oververhitte smartphone uit zijn jaszak en gooide deze op de grond. Het gevolg was een kapotte iPhone X en een brandgat in zijn spijkerjack.

Tele 2 abonnementen vergelijken met telefoon

De Brabander eiste van Tele2 een nieuw toestel. DHL wilde de verbrande iPhone X in verband met brandgevaar niet meenemen. Apple heeft beloofd om te kijken hoe ze het probleem kunnen oplossen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Ontplofte iPhone 6s in Vietnamese kapperszaak

Begin 2018 sloeg bij een Vietnamese kapper de angst hem om het hart. Terwijl hij druk aan het werk was ontplofte plots een iPhone 6s die op dat moment op een tafeltje lag. Dankzij de bewakingscamera is het hele voorval gefilmd. Onderin beeld vliegt het toestel in brand, gelijktijdig schrikken medewerkers en klanten zich helemaal rot. De uitgebrande iPhone 6s is na de ontploffing snel naar buiten gegooid.

Losse iPhone 6S toestellen op prijs vergelijken

Ook opladers ontploffen

Januari 2018. De 12-jarige Julide uit Overijssel wilde haar iPhone 6 opladen met de nieuw bestelde oplader van iparts4u.nl. Het meisje nam haar telefoon stiekem mee naar boven en sloot deze op de oplader aan. Direct daarna ontplofte de oplader en sloegen in huis alle stoppen door. Het kastje waarop de oplader lag was helemaal zwartgeblakerd. Iparts4u houdt vol dat de ontplofte stekker niet door hun bedrijf is geleverd. Zo is er een heel ander logo op de stekker zichtbaar, iets dat niet bij Iparts4u hoort.

Voorkomen van iPhone ontploffing

Het ontploffen van een iPhone is een incidenteel geval. Vaak kan niet verklaard worden waarom het iPhone toestel ontploft. Lithium ion batterijen kunnen soms in brand vliegen wanneer ze worden opgeladen. Ook wanneer iemand op het toestel zit, bijvoorbeeld bij het opbergen in de achterzak, kan deze verbuigen waardoor er brand ontstaat.

In andere gevallen gaat het om een productiefout. Zo zijn honderden smartphone Galaxy Note 7 toestellen door oververhitting in brand gevlogen. Hierop is het brandgevaarlijk toestel helemaal uit de handel genomen. Het probleem kostte Samsung ruim 5 miljard euro.

Hoewel een incidentiele brand niet te voorkomen is, kan de schade wel beperkt worden Bryant gebruikers moeten zichzelf aanleren Om het toestel niet continu in de broekzak mee te dragen. In de achterzak is eigenlijk al helemaal uit Den boze. Ook is het beter om tijdens het opladen niet te gamen of video's af te spelen. Voelt het toestel heet aan, Schakel het dan direct uit en mag het op een neutrale ondergrond.

Gebruik nooit een goedkope opladers. Deze kunnen door het gebruik van goedkope onderdelen de veiligheid niet garanderen. De iPhone wordt bij voorkeur alleen tijdens aanwezigheid van een door het gebruik van goedkope onderdelen de veiligheid niet garanderen. De iPhone wordt bij voorkeur onder toeziend oog opgeladen. Híerbij liggen de iPhone en oplader op een vlakke ondergrond. Als laatste nog even een goede brand en inboedelverzekering en er kan niet veel meer misgaan.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer