Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je herkent het misschien wel: elke keer als je je telefoon wil gebruiken is de batterij (bijna) leeg en moet je hem weer opladen. Heel vervelend natuurlijk, zeker als je buitenshuis je smartphone nodig hebt, bijvoorbeeld voor het plannen van een route. Gelukkig kan je hier iets aan doen. In dit artikel vertellen we je hoe je ervoor kan zorgen dat de batterij van je iPhone minder snel leegloopt.

1. Schakel Siri zoveel mogelijk uit

Siri is een enorm handige functie. Je kan er onder andere snel dingen mee opzoeken, afspraken mee inplannen of muziek mee afspelen. Heel makkelijk en het scheelt veel tijd. Maar het is ongemerkt wel een grote energieslurper voor je telefoon.

De functie blijft namelijk de hele dag actief, zodat Siri meteen in actie kan komen als je iets vraagt en dat kost veel batterijvermogen. Wil je energie besparen door langer met de batterij te doen? Dan kan je Siri beter uitzetten. Ga hiervoor naar instellingen en klik op Siri. Hier kan je instellen dat je niet meer wil dat Siri op je stem reageert.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

2. Zet automatische helderheid aan

Het beeldscherm is vaak het onderdeel van je iPhone dat het meeste batterijvermogen verbruikt. Het scherm verbruikt vooral veel stroom als je hem op een hoge helderheid zet. Dat kan je tot wel tachtig procent aan accuvermogen kosten!

Gelukkig hebben de meeste iPhones de functie automatische helderheid. Hiermee past je telefoon de helderheid van het scherm automatisch aan de omgeving aan. Je scherm is bijvoorbeeld helder als er veel omgevingslicht is en minder helder als het donker is. Hierdoor staat de helderheid niet altijd op een hoge stand en daarmee bespaar je batterijvermogen.

3. Slimmer laden

Door je telefoon te lang op te laden of helemaal leeg te laten gaan, gaat de conditie van de batterij achteruit. Zo gaat ‘ie dus steeds sneller leeg, en dat wil je natuurlijk voorkomen! Het is daarom handig om je telefoon niet verder op te laden dan ongeveer 80%. Leg de telefoon weer aan de lader als je telefoon zo’n 10 tot 20% batterij over heeft. Zo put je de accu niet uit.

Dat is niet alleen handig voor de batterij conditie, maar het scheelt ook stroom. Wist je dat een volledige laadbeurt van een iPhone 13 zo’n 12 Wattuur kost? Laat je ‘m elke dag volledig op, dan kost dat je zo’n 4,5 kWh per jaar. Als je helemaal in het energie besparen zit, dan kun je hiermee op jaarbasis 3 euro besparen door je smartphone ergens anders op te laden dan thuis.

4. Gebruik een wifi-netwerk

Je hebt waarschijnlijk niet altijd zin om van je mobiele netwerk op een wifi-netwerk over te schakelen of denkt er misschien niet aan. Toch is het handig om dit wel te doen. Het mobiele netwerk vraagt namelijk meer van de accu dan een wifi-netwerk. Probeer daarom zoveel mogelijk in te loggen op een wifi-netwerk. Dat kan bijvoorbeeld via een wifi-hotspot.

Check wel altijd of het wifi-netwerk veilig is voordat je je mobiele netwerk uitschakelt en hierop inlogt. Dit doe je door op Netwerkstatus te klikken en daarna op Draadloze netwerken beheren. Als er naast het netwerk WPA of WPA2 staat weet je zeker dat het netwerk veilig is en je het kan gebruiken om ervoor te zorgen dat de batterij van je telefoon langer meegaat.

Verder besparen

Met de teruglopende gasprijzen bieden steeds meer leveranciers weer vaste energiecontracten aan. Goed nieuws, want voor veel mensen is een energiecontract met vaste tarieven voordeliger dan een variabel contract. Als je energiecontract binnenkort afloopt, ga dan weer energie vergelijken voordat je een nieuw contract afsluit.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer