Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Cellebrite claimt dat zij iPhones en iPads die draaien op iOS 11 te kunnen hacken. Dit nieuws bracht Forbes naar buiten. Moeten alle iPhone gebruikers zich nu zorgen gaan maken?

Volgens anonieme bronnen van Forbes kan het Israëlische hackbedrijf Cellebrite nu ook toestellen die draaien op iOS 11 hacken. Dit betekent dat het bedrijf dus alle iPads en iPhones kan hacken. Cellebrite heeft afgelopen maand nieuwe technieken ontwikkelt om dus ook bij de gegevens op een iPhone te komen die gebruik maakt van iOS 11. Om welke versie het precies gaat, is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat Cellebrite zichzelf blijft ontwikkelen.

Cellebrite werd vooral bekend toen zij de FBI hebben geholpen bij het hacken van een iPhone van een terrorist. Apple werd toen ook door de FBI aangeklaagd, omdat zij geen toegang wilde verlenen tot het toestel van de terrorist. Later heeft de FBI de claim tegen Apple laten vallen, omdat Cellebrite de FBI te hulp schoot en het toestel hackte.

Heeft Cellebrite al nieuwere toestellen gehackt?

Volgens Forbes heeft Cellebrite al een iPhone X gehackt. De gebruiker van de iPhone X is overigens niet een ‘normale’ burger. De gebruiker is een verdachte van wapenhandel. Het is niet duidelijk welke informatie de hack heeft opgeleverd.

Losse iPhone X toestellen - prijs vergelijken

Kan mijn toestel zomaar gehackt worden?

We hoeven absoluut niet bang te zijn dat Cellebrite zomaar toegang heeft tot onze iPhones en iPads. Het Israëlische hackbedrijf kan het toestel niet op afstand hacken. Zij moeten het toestel fysiek hebben om toegang te kunnen krijgen. Cellebrite rekent een hoge prijs voor het hacken van een iPhone of iPad.

Hoe houd ik mijn iPhone veilig tegen hacks?

  • Voer updates uit en houd je iPhone up-to-date. Hierdoor blijft het toestel beter beschermd en heb je beschikking tot de meest actuele beveiligingstechnieken.
  • Vertrouw niet zomaar openbare wifi-netwerken. Hier kunnen hackers achter zitten en dan kunnen zij meekijken terwijl jij rustig jouw financiële administratie zit te doen.
  • Houd niet onnodig de bluetoothverbinding aan. Ook via bluetooth is het mogelijk om een toestel binnen te dringen.
  • Maak eens in de zoveel tijd een reserve-kopie. Als jouw gegevens ooit gewist worden door een hack dan kan je via een reserve-kopie weer snel alle gegevens op jouw toestel terugzetten.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer