Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De nachtmerrie van iedere iPhone-bezitter, het toestel reageert niet meer of valt kapot. Een gebarsten scherm is nog tot daaraantoe, maar wanneer de iPhone niet meer naar behoren werkt komt het aan op repareren of een nieuwe kopen. We onderzochten wat de meest praktische en voordelige oplossing is.

Een van de meest voorkomende iPhone reparaties is het vervangen van een gebarsten scherm of reparatie van behuizing. Schermreparatie kost bij een Apple Store tussen de €160 en €320, afhankelijk van het model. Voor de iPhone X ben je duurste uit, terwijl je voor de iPhone 5 of 6 serie het minste betaalt. Ergens is dit logisch, omdat de iPhone X sowieso het duurste toestel is uit de hele iPhone serie van Apple.

Tip: iPhone X kopen met abonnement / iPhone X los kopen

Reparatie van de behuizing is vaak minder duur, omdat de achterkant makkelijk kan worden vervangen. Verder komt ook reparatie aan de connector wel veel voor. Bij een defecte connector is het niet tot nauwelijks nog mogelijk om de iPhone op te laden. Dit defect laten repareren kosten enkele tientjes tot ruim €100, afhankelijk van waar je dit laten repareren. Daarnaast betaal je gemiddeld €30 voor softwareherstel, €100 voor microfoonreparatie en tussen de €50 en €150 voor het werkend maken van de aan-uit knop.

De meest voordelige keuze

Bij een Apple Store betaal je bij overige schade tot meer dan €600 aan reparatiekosten. Dit geldt voor de iPhone X, voor de oudere iPhone 4S betaal je slechts €240. Wat is nu beter: een nieuwe iPhone kopen of toch laten repareren?

Een en ander hangt af van de ouderdom van het toestel. Het is logisch dat de nieuwste iPhone X of iPhone 8 nog lang niet aan vervanging toe is. Repareren is vaak goedkoper dan een nieuwe kopen. Toch is er nog een tussenoplossing. Bij iPhone is het mogelijk om het toestel tegen een inruilprijs van maximaal €250 te vervangen. Hierbij ontvang je een refurbished exemplaar. Deze aanbieding geldt niet voor alle toestellen, vraag daarom vooraf of dit mogelijk is.

Heb je een iPhone 4 tot en met de iPhone 6 en heeft deze flinke schade opgelopen? In dit geval is het soms beter om te kiezen voor een nieuw toestel. De iPhone 4 dateert uit 2010, terwijl de iPhone 6 in 2014 is uitgebracht. Deze oudere iPhone toestellen hebben soms moeite met nieuwere apps of het veel snellere internet. Heb je een ander toestel, dan kun je vaak toe zijn aan een nieuw model. De schade lijkt dan alleen maar een teken om de overstap te maken.

Heb je vaak schade aan je toestel of behoefte aan extra zekerheid? Sluit dan bij aankoop van je nieuw toestel gelijk een iPhone verzekering af. Kies bijvoorbeeld voor Apple Care+, dat dekking biedt bij onopzettelijke schade.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer