Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vorige maand heeft Apple drie nieuws iPhones gepresenteerd, waarvan er twee op dit moment al te krijgen zijn, namelijk de iPhone 8 en de 8 Plus. De iPhone X is te krijgen vanaf begin november 2017, hoewel je deze nu al vooruit kunt bestellen via onze website. Maar hoe zit het dan met de iPhone 9, nu Apple al een iPhone X (=10) op de markt brengt in 2017? We geven je nu alvast enige informatie hierover.

iPhone 8 en iPhone X wél in 2017, maar de 7S en de 7S Plus kwamen er toch niet…

Eerder dit jaar werd er volop gespeculeerd over de iPhones van 2017. Lang (maanden lang zelfs) waren er geruchten over de komst van een iPhone 7S en een iPhone 7S Plus. Uiteindelijk bleek hier helemaal niets van te kloppen en kwam Apple niet met een S-variant voor de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus (die in het derde kwartaal van 2016 op de markt kwamen). Bij eerdere iPhones gebeurde dit nog wel, zo was er eerst een iPhone 4, en kwam er later een iPhone 4S, en zo was er de iPhone 5 die werd opgevolgd door een iPhone 5S. Ook bij de iPhone 6 gebeurde dit weer.

Bij de iPhone 7 is deze trend dus doorbroken, maar zeg zelf, het had niet onlogisch geweest als Apple wél met een iPhone 7S en een iPhone 7S Plus was gekomen. Aangezien er ook al een enorme geruchtenmachine was over de komst van de iPhone 8 in september 2017, heeft Apple naar onze mening een goede zet gedaan door de S-varianten over te slaan, en meteen met een iPhone 8 (Plus) op de proppen te komen. Ook lijkt Apple in 2017 een slimme tweetrapsraket af te vuren, duur de iPhone X niet meteen ook uit te geven, maar pas (ruim) een maand later... Hierdoor kan binnenkort nog weer een extra piek worden verwacht in de verkopen van Apple. Of de verkopen van de iPhone X even hard zullen gaan als de verkopen van de iPhone 8 (Plus) valt nog wel een beetje te bezien. Het nog komende X toestel is immers aanmerkelijk duurder. Door sommigen wordt het zelfs al een ‘elite-toestel’ genoemd.

Apple komt mogelijk met iPhone 9 in 2018, of zelfs met een geheel nieuwe generatie iPhones

Nu de iPhone 8 (Plus) een feit is, zou het kunnen de er in 2018 dan een S-variant komt. Aangezien dit bij de iPhone 7 dus niet meer het geval was, zou kunnen worden betoogd dat Apple dit ook achterwege laat bij de iPhone 8, en dat het invloedrijke bedrijf meteen al met een iPhone 9 komt. Het laatste is echter ook wel weer onlogisch. De iPhone X wordt binnenkort uitgebracht ter ere van het tienjarig bestaan van de iPhone. De X (Romeins cijfer) staat namelijk voor 10. Als je dat in ogenschouw neemt is het ergens onlogisch dat Apple dan nog met een iPhone 9 komt, als er op dat moment al een iPhone X / 10 op de markt is. Een andere optie is daarom dat Apple in 2018 verder gaat met de iPhone 11. Nog een andere mogelijkheid is dat Apple in 2018 afscheid neemt van de eerdere nummering voor haar modellen, zoals na het getal 10 wel vaker wordt gedaan door andere merken die producten verkopen. Hoe de nieuwe iPhone modellen dan zouden gaan heten is tot op heden niet bekend. De geruchtenstroom houden we in de gaten…

iPhone.nl opent een iPhone 9 sectie

Zoals je van ons als iPhone nieuws- en vergelijkingssite mag verwachten hebben we inmiddels een iPhone 9 sectie geopend op onze website. Je vindt hier de laatste informatie over de iPhone 9, waarbij we uiteraard willen opmerken dat het steeds om geruchten gaat. De werkelijke specificaties van dit toestel worden pas bekend op het Apple Event, in september 2018. Je moet dus nog flink wat geduld hebben! We verwachten in 2017 en 2018 steeds meer informatie te kunnen publiceren op de pagina(‘s) van dit ‘mogelijke nieuwe model’.

Update - iPhone SE 2 sectie geopend!

Inmiddels is bekend dat Apple op 27 maart 2018 de Apple iPhone SE 2 presenteert, tijdens het zgn. Keynote Event, in Amerika. Zorg dat je hier niets van mist! Hoewel de komst van de iPhone 9 dus nog onzeker is, is de iPhone SE 2 echt een feit binnenkort... Onze website bevat inmiddels een iPhone SE 2 sectie! Klik op een van de onderstaande pagina's, voor meer informatie.

iPhone SE 2 - informatie

iPhone SE 2 - abonnementen vergelijken

iPhone SE 2 - losse toestellen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer