Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone SE 2 – prijzen en smartphone informatie overzicht

De geruchten waren sterk dat Apple de iPhone SE 2 zou gaan presenteren tijdens het Apple-event op 27 maart 2018. Dit bleek echter niet zo te zijn, maar waarschijnlijk presenteert Apple de SE 2 smartphone alsnog in 2020. Als opvolger van de kleine en sterke iPhone SE zijn de verwachtingen hoog gespannen. Zou de SE 2 net zo'n succes worden als de gewone iPhone SE, die al sinds 2016 te koop is?

iPhone SE 2: klein maar fijn

De iPhone SE 2 zal, net als zijn voorganger de iPhone SE, zich gaan meten met zijn grotere broers. Toen in 2016 de gewone SE werd gepresenteerd kreeg hij bijna de exacte specificaties als de 6S had. Dat was destijds het nieuwste toestel van Apple. In lijn der verwachtingen zal Apple daarom de SE 2 voorzien van dezelfde specs als die van de iPhone 8. 100% garantie daarop is er natuurlijk niet, maar het is in ieder geval erg aannemelijk...

Opmerking: de tekst over deze smartphone gaat verder onder deze abonnementen vergelijker, met het beste alternatieve iPhone abonnementen aanbod van dit moment...

De voornaamste reden van de lancering van de gewone SE was dat het een goedkoper maar zeker niet minder alternatief zou zijn op de bestaande iPhones. Achteraf gezien bleek dit een succes (of beter gezegd 'een gouden greep') en werd de iPhone SE al snel omarmd door het publiek. Mede dankzij het kleinere formaat 'wat beter in de broekzak past', aldus lezers van iPhone.nl.

iPhone SE 2

Release en prijs van de iPhone SE 2

Wanneer wordt de nieuwe iPhone SE 2 op de markt verwacht? Wij gaan ervan uit dat Apple dit nieuwe toestel in 2020 alsnog zal presenteren. Eerder werden eind maart 2018 en september 2018 genoemd als een datum van lancering, maar nu lijkt het logisch om 2020 aan te houden als moment voor de lancering.

Naar de prijs van de SE 2 blijft het voorlopig wel nog een beetje gissen. In 2016 kostte de gewone SE 490 euro (16GB) en 589 euro (64GB). Een jaar later werd de het aantal gigabyte voor beide telefoons verdubbeld terwijl de prijzen hetzelfde bleven. Wij gaan ervan uit dat de iPhone SE 2 ook beschikbaar komt in de 32GB en 128GB versie, en misschien ook wel als 64GB variant. Apple zorgt er meestal voor dat er binnen een lijn/serie minstens 2 of 3 toestelvarianten zijn qua opslagcapaciteit, om zo tegemoet te komen aan uiteenlopende wensen van gebruikers op dit vlak. Op dit moment lijkt het niet aannemelijk om te veronderstellen dat Apple binnen de SE 2 lijn ook met een 256GB variant komt (zoals bij de 8, 8 Plus en de X), maar ook dit kan natuurlijk wel, aangezien de vraag naar meer opslag steeds sterker is geworden in de markt.

Zodra de SE 2 smartphone van Apple (officieel) wordt aangekondigd, dan lees je dat natuurlijk op deze website, en in het bijzonder op deze pagina. Kijk dus regelmatig op onze website en op deze pagina, om de introductie van deze geweldige nieuwe smartphone op de voet te volgen. Ben jij straks de eerste in jouw omgeving die dit toestel in zijn bezit heeft...? Wie weet! 

Wat worden de verbeteringen?

Naar welke tech kunnen we uitkijken bij de iPhone SE 2? Met het gegeven dat de gewone SE bijna dezelfde specificaties had als de 6S verwachten we dat de iPhone SE 2 de volgende specs overneemt van de iPhone 11 uit 2019;

  • A13-chip voor een supersnelle SE 2
  • Draadloos opladen
  • Grotere accucapaciteit

Uiteraard kunnen er nog veel meer specificaties zijn die worden overgenomen van eerdere Apple smartphones, maar dat is nu nog niet helemaal inzichtelijk. Meer details plaatsen we hier later, zodra er meer bekend is over dit nieuwste smartphone model.

Abonnementen en losse toestellen

Als de nieuwe SE 2 op de markt komt, dan kun je via onze website uiteraard ook direct directe losse SE 2 toestellen en abonnementen met een SE 2 op prijs vergelijken. Vaak gaat er voorafgaand aan de verkoop ook een zgn. pre-order fase van start. Dat is een fase (van 1 a 2 weken) waarin je bij een aantal aanbieders (die hier commercieel handig op inspelen) alvast je nieuwe smartphone vooruit kunt bestellen (los of met abonnement). Je bent dan altijd de eerste die het nieuwe toestel in huis heeft... Meer informatie over de mogelijke pre-order fase volgt nog.