Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met een koptelefoon voor Apple iPad kun je ongestoord genieten van jouw favoriete films of muziek. Een koptelefoon (hoofdtelefoon) is ook zeer prettig wanneer je de focus op je werk wilt houden. Welke koptelefoon sluit het beste bij jouw iPad aan? Daar ga je in dit artikel achter komen.

Draadloze of bekabelde koptelefoon

Waar ligt jouw voorkeur: draadloos of bekabeld met de iPad verbonden zijn? Draadloze koptelefoons bieden jou veel bewegingsvrijheid. Handig wanneer je met een kabel niet in de knoop wilt komen te zitten met je bureaustoel of bureau accessoires. Sta je tussendoor vaak even op? Ook dan hoef je de koptelefoon niet af te zetten. Een draadloos model werkt via bluetooth. Nadeel hiervan is dat de hoofdtelefoon zijn stroom niet uit de kabel haalt, maar op een accu of batterij werkt. Deze moet je regelmatig opladen. Bovendien is jouw koptelefoon niet onbeperkt bruikbaar.

Met bekabeling zit je hier niet aan vast: behalve dan aan je iPad. Even snel opspringen zit er niet bij. Voordeel van bekabeling is dat de koptelefoon altijd tot jouw beschikking staat: ook wanneer de bluetooth verbinding op jouw iPad niet werkt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Originele koptelefoon voor Apple iPad

Ga je voor originele iPad accessoires of kies je voor een goedkoper model? Apple adviseert op de eigen website het gebruik van de Beats wireless koptelefoon. Deze is verkrijgbaar in verschillende modellen waaronder de Studio3 of Solo3. Het mag wat kosten maar dan heb je ook wat: je profiteert van een geweldig geluid. Omgevingsgeluiden worden actief geblokkeerd. Het intelligente systeem onthoudt jouw voorkeuren, wat de luisterervaring alleen maar ten goede komt.

De Beats koptelefoons zijn uitgerust met de Apple w1-chip. Groot voordeel is de lange batterijduur (tot wel 22 uur) en naadloos schakelen tussen al jouw Apple apparaten. Deze originele Apple hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar in vier moderne kleuren waaronder diepzwart en kristalblauw.

Ga je liever voor bekabeling? Dan is er de Beats IP koptelefoon met een dynamisch geluid. Zonder tussendoor te moeten opladen geniet je eindeloos van alle audio. De vaste kabel is zo gemaakt dat hij niet snel in de knoop raakt.

Overige merken koptelefoons

Er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar op het gebied van koptelefoons voor de Apple iPad. Bose is een merk dat voor kwaliteit staat. Met het draadloze model maak je gemakkelijk verbinding met je iPad of iPhone. Het geluid is perfect in balans dankzij de volume afhankelijke equalizer.

Zijn goedkope koptelefoons ook goed? Mits je hier niet te hoge eisen aan stelt zijn dit prima alternatieven. Je hebt al een bekabelde koptelefoon vanaf ongeveer €20. Voor een draadloos model betaal je vanaf €30. Hoe goedkoop ook: op elk product ontvang je standaard 1 jaar garantie. Let hier goed op.

Koptelefoon iPad aansluiten

De koptelefoon koppelen met een iPad is heel eenvoudig. Bij een bekabeld model steek je de stekker in de daarvoor bestemde lightning ingang. Hoe werkt dit met een draadloze koptelefoon?

  • Zorg dat de draadloze koptelefoon volledig is opgeladen
  • Zet de koptelefoon in de koppelingsmodus
  • Plaats deze dicht bij de iPad (binnen 1,5 meter van elkaar)
  • Ga op de iPad naar instellingen à bluetooth à mijn apparaten
  • Selecteer de draadloze koptelefoon

Deze is nu verbonden met de iPad. Bij een volgende keer herkent het apparaat de koptelefoon en zal deze automatisch koppelen. Mocht de koptelefoon per ongeluk uit de lijst met bluetooth apparaten zijn verdwenen, koppel deze dan opnieuw.

Nu is het alleen nog maar genieten van een perfect geluid.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer