Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Facebook blijft zich ontwikkelen. Nu gaan de geruchten dat het social media platform werkt aan een eigen cryptomunt. Wat is hiervan waar?

Het gerucht over de cryptomunt komt van de website Cheddar. Afgelopen week meldde Cheddar dat er dus serieuze plannen zijn om een cryptomunt te ontwikkelen. Volgens de geruchten is er ook nog maar weinig bekend over de cryptomunt. Mogelijk gaat de punt gebruikt worden voor transacties in Facebook Messenger.

Binnen Facebook werkt een klein team aan de ontwikkeling. Minder dan twaalf mensen werken samen met David Marcus aan de cryptomunt. David Marcus was eerder directeur van Paypal en werkt nu voornamelijk aan Facebook Messenger. De stap van een cryptomunt naar Facebook Messenger lijkt dus logisch. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wat is een cryptomunt?

Cryptomunten is eigenlijk gewoon geld, maar dan digitaal. Het is dus geen munt die je fysiek in je handen kunt hebben. De eerste cryptomunt was de bitcoin en werd geïntroduceerd in 2009. Naast de bitcoin zijn er veel verschillende soorten cryptomunten. Als je vanaf eind vorig jaar de koers in de gaten hebt gehouden dan weet je inmiddels ook dat de waarde onwijs kan schommelen. 

 

Het is nog compleet onduidelijk of Facebook ook doorzet met de ontwikkeling van de cryptomunt. Misschien wordt de cryptomunt wel een soort van Tikkie alleen dan voor Facebook.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer