Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Ben je van plan een refurbished iPhone aan te schaffen? Met een beetje zoeken vind je hier uitstekende toestellen tussen. Let wel even goed op de prijs, omdat hier nogal een groot verschil in kan zitten. Als belangrijkste tip hebben we de garantieperiode, die ook voor refurbished iPhones geldt.

Recht op garantie

Een refurbished iPhone is een gebruikt toestel. De reseller of provider heeft het toestel geheel nagekeken en opgelapt. Dit betekent in sommige gevallen een nieuwe accu, nieuw scherm of andere nieuwe onderdelen. De bedoeling is dat je een refurbished iPhone tegen lagere kosten aanschaft. Dit levert een win-win situatie op voor zowel de verkoper als de consument.

Heb je recht op garantie bij de aanschaf van een refurbished iPhone? Ten eerste moet het toestel voldoen aan de eigenschappen die je mag verwachten. Koop je een refurbished iPhone als los toestel of in combinatie met een abonnement, dan heb je vaak gewoon recht op garantie. De garantietermijn bedraagt in veel gevallen 24 maanden. Let altijd goed op de specifieke voorwaarden van de aanbieder.

Kies voor refurbished iPhones met garantie

Op nieuwe iPhone toestellen heb je standaard 2 jaar garantie. Dit is wettelijk geregeld, je hoeft hiervoor niet in onderhandeling met de aanbieder. Mochten er binnen de garantieperiode gebreken aan het licht komen, dan is de verkoper verplicht dit te herstellen. Er is veel onduidelijkheid over de garantietermijn van refurbished iPhones. Veel aanbieders hanteren daarom hun eigen garantietermijn inclusief voorwaarden.

Kies altijd voor een refurbished toestel inclusief garantietermijn. Hiermee is de consument verzekerd van een optimale werking van het toestel. Sommige aanbieders kopen iPhones met waterschade op en verkopen deze na reparatie weer door aan consumenten. Op zich is hier niets mis mee, maar je moet er wel verzekerd van zijn dat het toestel over enkele (of vele) maanden nog steeds aan je verwachtingen voldoet.

Veel aanbieders geven op refurbished smartphones een garantietermijn van 24 maanden. Dit zijn onder andere Tele2, T-Mobile en andere bekenden providers. Ook de bij ons aangesloten webshops geven vaak een garantietermijn van 24 maanden.

Is het onduidelijk hoe lang de garantietermijn is? Houd er rekening mee dat de garantie alleen geldt voor toestellen met duidelijke defecten. Is het toestel na aankoop in het water gevallen of tegen een muur gegooid..., dan vervalt de garantie. Sla bij een defect nooit zelf aan het repareren, ook dan vervalt het recht op garantie.

Vergelijk zelf: Losse refurbished iPhone toestellen

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer