Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Nadat LINGO in 2014 van de Nederlandse televisie verdween dachten wij nooit meer iets te horen van het populaire televisiespel. Tot televisieproducent IDTV de officiële LINGO app gemaakt.

LINGO app voor iPhone

IDTV kwam op het goede idee om, het tot voor kort zeer populaire televisiespel, nieuw leven in te blazen in de vorm van een app. De LINGO app kwam als eerste beschikbaar in België en is nu te downloaden in de Nederlandse App Store.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Hoe werkt de LINGO app

De LINGO app is te vergelijken met het populaire woordspel Wordfeud. Door tegen bekende en onbekenden te spelen kunnen er spellen worden gespeeld zoals het tijdens LINGO op tv ook ging. Je kan chatten en pushnotificaties sturen om de ander te laten weten dat hij aan de beurt is. 

Het is de kunst, net zoals op tv, om binnen vijf kansen het zesletterige woord te raden. Je begint met de eerste letter en zodra je woorden invult met dezelfde letters komen er iedere keer extra letters tevoorschijn. De geelgekleurde letters staan wel in het woord maar op een andere plek dan waar ze nu staan. Als je het woord geraden hebt krijg je twee mogelijkheden om ballen te trekken uit de ballenbak. Op iedere bal staan twee getallen die voorkomen op de welbekende kaart. Als jij op dezelfde kaart vijf getallen op een rij getrokken hebt dan heb je LINGO. Niet te vergeten: zowel de rode als de groene bal kunnen ook getrokken worden.

LINGO app ballenbak

IDTV ontwikkelaar LINGO app

Pauzeplay en IDTV hebben samen in overleg met eindredacteur Ton Verleg de LINGO applicatie ontwikkeld. ‘Het spel is snel, gemakkelijk te begrijpen en net zoals op televisie verwachten wij een groot succes met de officiële LINGO app.’

De Nederlandse LINGO app is voor zowel iOS (iPhone en iPad) als Android toestellen te downloaden. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.