Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Lees hier de laatste ontwikkelingen rondom het Apple Event van 7 september 2016. Wij houden je op de hoogte van alle spannende aankondigingen!

Liveblog Apple Special Event

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Samenvatting

Apple presenteerde op het Apple Event verschillende nieuwe producten. Het evenement begon met de aankondiging van de Apple Watch Series 2 met verbeterde waterproofing en nieuwe keramieke uitvoering. Apple zal ook een Apple Watch Series 1 op de markt brengen met dezelfde processor als de Series 2 alsmede een Nike+ model specifiek ontworpen voor hardlopers.

Uiteraard presenterde Apple ook nieuwe smartphones: de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Deze toestellen zijn sterk verbeterd vanaf de iPhone 6s en 6s Plus. De iPhone 7 wordt beschikbaar in glanzend zwarte (jet black), matzwarte (black), zilveren, gouden en roségouden uitvoeringen. De iPhone 7 heeft een verbeterde home button met trillende taptic engine en het toestel is volledig IP67 stof- en waterresistent. Daarnaast is de camera sterk verbeterd met een betere lens en optische beeldstabilisatie alsmede een nieuwe image signal processor om foto's te verwerken. De iPhone 7 Plus heeft een dubbele lens met Portrait camerafunctie om dieptemapping mogelijk te maken waardoor de focus op een foto beter te selecteren is. Daarnaast is het beeld van de iPhone 7 vele malen verbeterd en is deze veel helderder dan tevoren (25% helderder dan de iPhone 6s).

De iPhone 7 en 7 Plus beschikken over stereo speakers (één aan de bovenzijden en één aan de onderzijde van het toestel) maar maken niet langer gebruik van een 3,5mm headphone jack aansluiting. Er wordt met het toestel ene set EarPods met Lightning aansluiting meegeleverd alsmede een lightning - 3,5mm jack adapter. Daarnaast presenteert Apple AirPods - nieuwe draadloze in-ears met een eigen ontworpen gloednieuwe W1 Chip.

Uiteraard zijn de nieuwe iPhones sneller dan de voorganger: de smartphones zijn voorzien van een supersnelle A10 Fusion chip waardoor deze 40% zijn dan de iPhone 6s en 200% sneller dan de iPhone 6. Verschillende taken worden aan de hand van de gevraagde performance verdeeld onder de vier cores op het toestel. Uiteraard is ook de batterijduur sterk verbeterd.

Het nieuwe toestel zal vanaf 16 september leverbaar zijn in Nederland, precies na de lancering van iOS 10 (13 september). De AirPods zijn eind oktober leverbaar en kosten $ 159 in de VS. De prijzen van de iPhone 7 en 7 Plus zijn gelijk aan de adviesprijzen van de 6s en 6s Plus.

 

Introductie

17.30 - Wij zitten klaar voor het Apple Event!

19.00 - Het Apple Event start met een video van Tim Cook en James Corden (bekend van Carpool Karaoke)

19.02 - Ook Pharell sluit zich aan in de auto bij Tim Cook en James Corden

19.05 - Tim Cook verschijnt op het podium, het evenement kan beginnen!

19.06 - Apple presenteert als eerste updates, waaronder aanpassingen op iTunes (in combinatie met Apple Music). Apple Music heeft nu 17 miljoen abonnees en heeft steeds meer exclusieve releases.

19.08 - Er zijn maar liefst 140 miljard apps in de App Store gedownload! (er is een stijging van zelf 106% jaar-op-jaar). Ook is de omzet van de App Store 2x zo hoog als de grootste concurrent.

19.09 - De iPad en iPhone zijn de populairste game devices. Apple kondigt voor het eerst een Mario app in samenwerking met Nintendo aan: Super Mario Run. Met het spel kan je wereldwijd multiplayer mode spelen! Super Mario Run wordt in de herfst van 2016 aangekondigd.

19.15 - iMessage wordt met nieuwe Mario stickers uitgerust.

19.17 - Apple vertelt over het gebruik van Apple producten met spectaculaire resultaten in het onderwijs.

19.19 - Apple vertelt over de resultaten van 'Everyone Can Code', een gemakkelijke app om coderen in Swift te leren. 

19.22 - Real-time Collaboration voor iWork apps wordt aangekondigt om simultaan in documenten te werken

Apple Watch Series

19.25 - Apple heeft in 18 maanden tijd al onwijs veel Apple Watch modellen verkocht: Apple is nu het op een-na populairste horlogemerk en het populairste smartwatch merk.

19.30 - Pokémon Go wordt beschikbaar op Apple Watch. Door middel van de Pokémon Go app kan je eieren uitlopen, Pokémons vangen (in combinatie met de iPhone bij nieuwe Pokémons) en items verzamelen bij Pokéstops.

19.36 - Apple kondigt de Apple Watch Series 2 aan. De nieuwe Apple Watch is waterproof (waterbestendig bij zwemmen) tot 50 meter. De Watch meet nu ook activiteiten tijdens het zwemmen.

Watch Series 2 Hermes

19.39 - De Watch Series 2 maakt gebruik van een nieuwe chip met 50% snellere dual core processor en een nieuwe grafische processor waardoor het vertonen van complexere beelden mogelijk is. Ook is het scherm een stuk helderder dan op de Watch 1. Daarnaast is er een ingebouwde GPS aanwezig.

19.45 - De Watch wordt beschikbaar in keramiek, aluminium en roestvrij stale uitvoeringen. Ook gaat Apple weer samenwerken met modemerk Hermès om exclusieve bandjes aan te bieden. Apple gaat ook samenwerken met Nike om Apple Watch Nike+ aan te bieden, speciaal voor hardlopers.

Watch Nike +

19.53 - Apple Watch Series 2 en Apple Watch Nike+ gaan $ 369 (in de VS) kosten. Apple gaat ook een Series 1 Watch op de markt brengen met eenzelfde processor als de Series 2 en een kostprijs van $ 269 (in de VS).

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

19.55 - De iPhone is aan de beurt. Tim Cook gaat eerst kort in op de veranderingen van iOS 10.

19.59 - Apple presenteert de iPhone 7. Deze iPhone is in glanzend zwart afgewerkt met compleet nieuwe technieken.

iPhone 7 aankondiging

20.02 - De iPhone 7 heeft een nieuwe 'Jet Black' (jet zwart) afwerking, ingebouwde antennelijnen en een roestvrij stalen logo. Daarnaast is er een iPhone 7 Zwart met matzwarrte afwerking en zwart logo. Daarnaast komt er een gouden, silveren en roségouden model op de markt. 

20.04 - De Home Button is compleet veranderd. Er is nu onder andere een Taptic Engine aanwezig om trilnotificaties tijdens het gebruik weer te geven. Ook is de iPhone 7 nu water- en stofresistent (IP67 standaard). Ook is de camera aangepast: er is een optische beeldstabilisatie, hogere lichtgevoeligheid en een groter diafragma. De sensor is 60% sneller, 30% meer energie-efficiënt en de flits is verbeterd met tot 50% meer lichtweergave. De iPhone 7 heeft ook een nieuwe Image Signal Processor om foto's te verwerken. Ook live foto's zijn verbeterd, worden gestabiliseerd en zijn direct aan te passen.

iPhone 7 camera

20.10 - De selfiecamera is sterk verbeterd en heeft nu 7 Megapixel (t.o.v. 5 Megapixel op de iPhone 6s).

20.13 - Zoals verwacht krijgt de iPhone 7 Plus een gloednieuwe dual-lens camera. Naast het feit dat er nog betere foto's gemaakt kunnen worden is het ook mogelijk om met een telefoto lens in te zoomen (verder dan 2x is digitale zoom). Deze digitale zoom functie is ook sterk verbeterd.

 iPhone 7 Plus zoom

20.17 - Met de dubbele lens is ook dieptemapping mogelijk, waardoor mensen meer naar voren gebracht worden en de achtergrond minder aandacht krijgt. Deze functie is te selecteren met de nieuwe 'Portrait' functie. Hier wordt ook een directe preview weergegeven, een werkelijk unieke functie.

20.20 - Het beeld van de iPhone 7 en 7 Plus zijn sterk verbeterd (25% helderder dan op de iPhone 6s!).

iPhone 7 display

20.23 - Tegen alle verwachtingen heeft de iPhone 7 stereo speakers; eentje aan de onderzijde, eentje aan de bovenzijde. De telefoon gaat twee keer harder dan de iPhone 6s (Plus). Apple biedt met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus EarPods met Lightning connectors aan.

iPhone lightning jack

Ook wordt een lightning naar female 3,5mm minijack meegeleverd.

iPhone 7 lightning adapter

20.28 - Apple presenteert AirPods - draadloze Bluetooth oordopjes me ingebouwde microfoon en externe geluidsblokkade. Apple maakt gebruik van een eigen, zelf ontworpen W1 chip.

Apple Airpods

De AirPods worden geleverd in een handig meeneemdoosje. De AirPods gaan tot 5 uur mee en kunnen in de case opgeladen worden. Daarnaast presenteert Beats onder Apple nieuwe wireless headphones en in-ears met eenzelfde W1 Chip.

20.35 - Apple gaat in op Apple Pay. De iPhone 7 en 7 Plus maken gebruik van Felica technologie, de tegenhanger van NFC, om Apple Pay in Japan mogelijk te maken.

20.36 - De iPhone 7 krijgt een nieuwe supersnelle A10 Fusion chip. Deze chip maakt de iPhone 40% sneller dan de 6s en 200% sneller dan de iPhone 6. De iPhone gebruikt om taken onder de vier cores te verspreiden. De grafische performance is ook verbeterd (50% sneller dan iPhone 6s) terwijl deze minder energie kost.

iPhone 7 performance

20.42 - Ook de batterijduur van de iPhone 7 en 7 Plus zijn veranderd, deze nieuwe smartphone heeft de beste Apple iPhone batterij ooit. 

iPhone 7 specs

20.47 - De iPhone 7 wordt beschikbaar in 32GB, 128GB en 256GB en zal hetzelfde als de iPhone 6s kosten. Hetzelfde geldt voor de iPhone 7 Plus. De iPhone 6s wordt nu ook beschikbaar in 32GB en 256GB uitvoeringen.

20.49 - Op 16 september is de iPhone in Nederland beschikbaar! iOS 10 in beschikbaar op 13 september en de AirPods volgen eind oktober met een prijs van $ 159 dollar.

20.52 - Het Apple Event wordt afgesloten met een concert van Sia.

iPhone 7 bestellen

Bij de onderstaande providers en leveranciers kun je direct na de aankondiging van vanavond een iPhone 7 abonnement afsluiten of het losse toestel aanschaffen.

iPhone 7 32GB

iPhone 7 128GB

iPhone 7 256 GB

 

iPhone 7 Plus bestellen

Bij de onderstaande providers en leveranciers kun je direct na de aankondiging van vanavond een iPhone 7 Plus abonnement afsluiten of het losse toestel aanschaffen.

iPhone 7 Plus 32GB

iPhone 7 Plus 128GB

 iPhone 7 Plus 256GB

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer