Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Volgens Apple analyst Ming-Chi Kuo komt Apple in het najaar met een nieuwe Macbook Pro lijn. Deze supersnelle laptops zullen voorzien zijn van diverse vernieuwenede features zoals Touch ID, een OLED balk met shortcuts, Thunderbolt 3 (uiteraard) en USB-C.

Deze informatie ontving Kuo via een notitie die Apple aan zijn investeerders stuurde. Volgens Kuo wordt de nieuwe Macbook Pro-lijn in Q4 van 2016 gepresenteerd (ten tijde van de iPhone 7). De Macbook Pro zal geproduceerd worden in 13" en 15" uitvoeringen, 17" maakt ook dit jaar niet zijn terugkeer.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De grootste aanpassing bevindt zich in het gebruik van een touch sensitive OLED-balk: de fysieke FN (function) knoppen op de Macbook worden hierdoor vervangen. Dit houdt in dat je binnenkort de schermhelderheid, toetsenbordverlichting, volume en play/pause rechtstreeks vanaf een scherp OLED paneel kan bedienen. Het bedienen van dit soort functies door middel van en touch 'scherm' is een functie die we eerder ookal op diverse Windows-laptops zagen.

Macbook Pro Retina 13"

Ook zal de nieuwe Macbook voorzien worden van Touch ID; Apple's vingerafdrukscanner, dit heeft als gevolg dat het invoeren van een wachtwoord niet langer benodigd is. Daarnaast zal de Macbook Pro voorzien worden van Thunderbolt 3 en USB-C, maar dit is natuurlijk vrij logisch gezien de ontwikkelingen met Apple's Macbook 12 inch. 

Als klap op de vuurpijl zal de Macbook Pro nog een stukje dunner worden. Wij kunnen niet wachten!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.