Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Er is weer nieuws vanuit het productielandschap van Apple: de massaproductie van de A11-processorchip begint in april. Dit goede nieuws meldde Digitimes gisteren.

De enige aanbieder van processorchips

Chipfabrikant TSMC is waarschijnlijk de enige aanbieder van A11-chips. Van eerdere chipdeals met Samsung werd afgezien. Dit gebeurde al in 2016, toen de komst van de iPhone 7 de volledige aandacht van TSMC opeiste.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Meevaller

Naar verluidt start de productie al in april. Dit is goed nieuws. Terwijl andere onderdelen, zoals de 3D-camera, vertraging lijken op te lopen, gaan de chips als een speer. Door de vele vertragingen (of een uitgekiende marketingplan van Apple) zal de lancering van de iPhone 8 vermoedelijk pas in september plaatsvinden. Volgens verschillende bronnen zal deze jubileum iPhone een ode zijn aan de eerste generatie iPhones.

Van A10 naar A11

Het ziet er naar uit dat de A11-chip een transistorafstand van 10 nanometer. Dit is een kleinere afstand dan bij de huidige A10-chip van de iPhone 7-familie. Deze processor heeft namelijk een transistorafstand van 16 nanometer.

Lees meer: iPhone 8 gaat iPhone Edition heten

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer