Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Er zijn van die situaties dat je echt even snel wat op moet meten. Helaas lopen we niet allemaal met een meetlint op zak. Wat we wel standaard bij ons hebben is de smartphone. Apple voegt binnen iOS 12 een virtueel meetlint toe.

Het gaat hier om de AR app Measure. Even voor de duidelijkheid,: AR staat voor augmented reality en is een technologie die de reële en virtuele wereld met elkaar in verbinding brengt. De app Measure maakt gebruik van Apple’s ARKit. Met het virtuele meetlint is het mogelijk om lengte, breedte en hoogte van een object te meten.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Nauwkeurig bepalen van afmetingen

Een virtueel meetlint als app is niet helemaal nieuw. Er zijn verschillende meet apps voor iPhone verkrijgbaar. Ook in iOS 11 is de AR Measure beschikbaar, te downloaden in de appstore. Je meet en berekent niet alleen hoeken en afstanden maar ook kubieke meters in 3D. Wat is er dan nieuw in iOS 12?

De nieuwe measure meet veel nauwkeuriger. Het is bijvoorbeeld zeer geschikt om de lengte van een koffer te bepalen, handig voor een vliegreis. Deze app werkt met meerdere meetlijnen in drie dimensies. Zo kan de exacte lengte, breedte en hoogte worden bepaald.

Aanbevolen: Vergelijk refurbished iPhone toestellen

Presentatie op WWDC

Apple heeft de nieuwste Measure app op WWDC gepresenteerd. Tijdens deze presentatie laat het bedrijf zien hoe de app precies werkt. Met een eerste tik op het display wordt het beginpunt van de meting vastgelegd. De tweede tik is voor het eindpunt. De exacte afstand verschijnt vanzelf in beeld. Door het toevoegen van meerdere lijnen ontstaat er een driedimensionale meting van het object.

IOS 12 bevat naast de Measure app ook andere nieuwe functies. Een ervan is de niet storen modus tijdens de nachtelijke uren. Daarnaast komt er een nieuwe versie van Animoij, die de naam Memoji krijgt. Hiermee kunnen gebruikers een poppetje van hun eigen gezicht maken en linken aan een ingesproken boodschap. Dit kan vervolgens via een chatbericht of WhatsApp verzonden worden.

IOS 12 is waarschijnlijk vanaf september 2018 te downloaden. Dit nieuwste besturingssysteem is niet voor alle iPhones of iPads beschikbaar, even goed om hier rekening mee te houden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer