Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De notities app op de iPhone is al jarenlang aanwezig, maar sinds de update van iOS 9 kan je hier véél meer mee dan eerst! Wij geven je een aantal tips hoe je notities in de app kan inzetten als kladblok, to-do list en meer!

Voor alle iPhone gebruikers die nog niet helemaal op de hoogte zijn van de functies van de notities app hebben we dit artikel geschreven. Let wel op, om de nieuwe functies te gebruiken moet de map waar notities worden opgeslagen op de iPhone zelf zijn. Notities via bijvoorbeeld Gmail ondersteunen de nieuwe opties namelijk niet. Maak dus een nieuwe map aan op het eerste scherm van de notities app.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Een to-do/checklist maken

Je moet vast wel eens boodschappen doen of een aantal taken onthouden. De handigste functie van de notities app heeft betrekking op het maken van een checklist. Hoe maak je een checklist op de iPhone/iPad? Maak een nieuwe notitie en klik op het plusje om het menu tevoorschijn te halen. Vervolgens kun je de eerste knop, het vinkje, klikken om een to-do list te maken. Super handig!

iPhone checklist maken

Schrijven of tekenen

Ook is het mogelijk om te tekenen. Open een nieuwe notitie (of gebruik een eerdere notitie) en selecteer het plusje waarna je op het 'krabbeltje' klikt. Nu kun je gemakkelijk aantekeningen met behulp van de stift, marker, potlood en liniaal maken. Ook is er een gum aanwezig. Klik op de knop rechts om een kleur te selecteren. Let wel op, als je de 'tekening' wil aanpassen moet je op de hierop klikken in plaats van op het plusje!

iPhone notities tekenen

Links opslaan

Het is nu ook makkelijk om links op te slaan op de iPhone via Safari. Klik op het 'delen' icoon en kies vervolgens of je de link als nieuwe of in een bestaande notitie wil opslaan.

iPhone links opslaan

Een overzichtelijke opmaak gebruiken

Daarnaast is een opmaak voor notities gebruiken nu ook mogelijk. Kies uit een titel, koptekst, hoofdtekst, opsommingstekenslijst, streepjeslijst of genummerde lijst

iPhone notitie opmaken

Foto's invoegen

Maak een foto en plaats deze direct in de notities app. Zo kun je bijvoorbeeld geheugensteuntjes snel opslaan!

Siri inzetten om notities te maken

Last but not least: Siri inzetten. De populaire virtuele assistent kan natuurlijk ook notities voor je maken! Spreek hem/haar aan en vraag om een notitie te maken!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.