Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Is de opslagruimte van jouw iPhone regelmatig helemaal vol? Wij hebben een aantal tips voor je waarmee je snel onnodige gegevens op de iPhone kunt verwijderen.

Met deze tips heb je genoeg ruimte om die video op te nemen, dat nieuwe album in je muziekbibliotheek te zetten of om de nieuwste iOS update te doen. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Verwijder ongebruikte apps

Er kan al veel winst behaald worden door het verwijderen van ongebruikte apps. Ga naar Instellingen » Algemeen » Opslag en iCloud-gebruik » Beheer opslag. Je ziet nu welke apps het meest ruimte in beslag nemen. Denk eens goed na welke apps je eigenlijk nooit meer gebruikt en verwijder deze. Onthoud daarbij: véél kleine apps nemen evenveel ruimte in beslag als een enkele grote app!

Schakel fotostream uit

Heb je meerdere iOS apparaten en zijn deze gelinkt via iCloud? Schakel dan fotostream uit. Fotostream zorgt ervoor dat een foto gemaakt met de iPhone ook op je iPad verschijnt. Dit kan onnodige ruimte in beslag nemen. Schakel fotostream als volgt uit: ga naar Instellingen » Foto’s en Camera » Mijn fotostream.

Apple photostream

Verwijder video’s en burstfoto’s

Hoge kwaliteit video’s op een iPhone kunnen enorm veel ruimte in beslag nemen. Nu er binnen de Foto’s applicatie een map ‘Video’s’ is, zijn deze gelukkig makkelijker te verwijderen. Ook het verwijderen van burstfoto’s kan veel ruimte schelen. Een burstfoto bestaat uit een groot aantal losse foto’s en wordt gemaakt als je de foto knop lang ingedrukt houdt. Burstfoto’s verschijnen in de map ‘Bursts’. Klik de foto aan, selecteer een favoriet en klik ‘behoud alleen 1 favoriet’. De overige burstfoto’s worden automatisch in de map verwijderd verplaatst. Vergeet deze map vervolgens niet te legen!

Verwijder ongebruikte muziek

Muziek kan veel opslagruimte in gebruik nemen. Luister je al lange tijd niet meer naar een nummer, verwijder deze dan van de telefoon door simpelweg naar het nummer te gaan en op ‘Verwijderen’ te klikken. In de Spotify app kan je bovendien offline afspeellijsten 

Spotify offline beschikbaar

aanmaken waardoor nummers worden opgeslagen op je iPhone. Het verwijderen van deze afspeellijsten kan enorm schelen in je opslagruimte. Vergeet ook zeker niet onnodige audiobestanden in de app ‘Dictafoon’ te verwijderen. 

Verwijder of leeg WhatsApp en auto-delete SMS gesprekken

Af en toe een foto of video sturen op WhatsApp is leuk, maar deze video’s blijven vaak in een groep of gesprek staan. Je kunt de foto’s of video’s één voor één verwijderen door binnen Whatsapp naar de desbetreffende chat te gaan en ‘Alle media’ aan te klikken. Het is ook mogelijk om alle media in een gesprek in één druk op de knop te wissen. Dit doe je door simpelweg onderaan op ‘Wis chat’ te klikken. Wees niet bang; je wordt niet verwijderd uit een groep. Ook is het mogelijk om SMS berichten (en bijlagen) automatisch te laten verwijderen. In de instellingen app kun je aangeven of berichten een jaar, een maand of permanent bewaard dienen te worden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer