Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Verbeter je bedrijfspagina met meer volgers op LinkedIn. Zo kom je sneller in contact met opdrachtgevers, klanten of mogelijk werkgevers. LinkedIn is het meest populaire zakelijk netwerk en past dan ook binnen een marketingstrategie.

Cijfers over LinkedIn

Misschien is LinkedIn minder populair als social media platform, het is een uitstekende manier om te netwerken. In 2019 heeft het platform ruim 4,6 miljoen Nederlandse gebruikers. Dit is ten opzichte van 2018 een stijging van 6%. Overigens blijft LinkedIn ver achter op andere social media waaronder Facebook (10,1 mln.) en Instagram (4,9 mln.).

De meeste mensen met een LinkedIn account zijn tussen de 18 en 29 jaar. Ruim de helft van de gebruikers beschikt over een hoger diploma. Iets minder dan de helft verdient een jaarsalaris van €50.000 of meer. Vooral mensen uit de medische en financiële sector zitten op het platform, gevolgd door technologie en onderwijs.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Zo werkt LinkedIn

Hoe werkt LinkedIn en wat kun je ermee? Met LinkedIn vergroot je jouw online zichtbaarheid. Toekomstige klanten, potentiële partners of medewerkers: je vindt ze op dit platform. Wil je graag online netwerken, dan is LinkedIn the place to be. Dit zijn de voordelen van het platform:

  • Online netwerken
  • Ervaring en kennis delen
  • Aanmelden bij groepen met dezelfde interesses

LinkedIn is gratis. Met een betaalde versie heb je meer mogelijkheden zoals zien wie jouw profiel bekijkt.

Meer volgers op LinkedIn: zo doe je dat

Met meer volgers op LinkedIn vergroot je het bereik, zodat je berichten zich beter verspreiden. Mogelijk bereik je zo ook potentiële klanten, opdrachtgevers, sollicitanten of wie dan ook. Hieronder 3 tips om meer volgers op LinkedIn te krijgen.

Maak jezelf zichtbaar

Alleen met een goed en uitgebreid LinkedIn profiel ben je zichtbaar. Vul het profiel helemaal in en plaats een link naar je profiel onder e-mails, op fora of overal waar je actief bent. denk ook eens aan je bedrijfswebsite en plaats hier een LinkedIn icoontje met een verwijzing naar je profiel.

Zorg ook voor een nieuwe connecties. Zoek mensen waarmee je wilt netwerken en volg ze. Ga hiervoor naar het profiel van de persoon en tik op volgen > meer (drie puntjes) en volgen. Nieuwe connecties zijn tevens je volgers, zo eenvoudig is het.

Plaats interessante content

Het werkt net als op Facebook of Instagram: plaats interessante content. Doe je dit regelmatig, dan gaan mensen je vanzelf volgen of delen je berichten. Zo vinden andere geïnteresseerden jou. Heb je een LinkedIn account en doe je hier helemaal niets mee? Je zult merken dat de volgers na een tijdje afnemen. Ze zijn niet langer geïnteresseerd en hebben de connectie verbroken.

Voorkom dit en blijf voor nieuwe posts of artikelen zorgen. Maak het echt interessant door iets nieuws te vertellen of met een goede tip te komen. Dit prikkelt mensen om de connectie aan te blijven houden.

Adverteren op LinkedIn

Misschien wel de beste maar ook meeste dure manier om meer volgers te krijgen. Met adverteren kun je wel filteren op verschillende vaardigheden, bedrijfsnamen of sectoren. Zo hoef je niet lukraak te adverteren en houd je het campagnebudget beperkt.

Bepaal de doelgroep en zorg dat je met je advertentie echt iets te bieden hebt. Je wil bijvoorbeeld contactgegevens, ruil deze voor een whitepaper, e-book of misschien wel een product.

Zorg in je advertentie voor een duidelijke call-to-action zoals solliciteren, downloaden of inschrijven voor de nieuwsbrief. De kans is groot dat mensen uit nieuwsgierigheid je profiel bezoeken. Zorg dat je profiel up-to-date is en mensen aantrekt: zo krijg je nieuwe volgers op LinkedIn.

Dit moet je zeker niet doen

Geen profielfoto, een valse naam of een cv waar niks van klopt: laat deze dingen achterwege. Doe je niet mooier voor dan je bent. Wanneer je connecties dit in de gaten hebben zullen ze je net zo snel verlaten.

Plaats ook geen fake nieuws of foto’s van je avondeten, niemand is hierin geïnteresseerd. Ook je relatiestatus doet er niet toe, binnen je zakelijk netwerk hoeft niemand te weten dat je in een vechtscheiding ligt. Of hartstikke verliefd bent op je buurvrouw.

Nog een tip: maak niet zomaar connectie met jan en alleman. Ten eerste levert het niets op en ten tweede kom je hierdoor minder betrouwbaar over.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer