Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je website promoten of je onderneming onder de aandacht brengen: het kan met Twitter. Wil je weten hoe je meer volgers krijgt? Je hoeft niet eerst volgers te kopen: met de volgende tips komen deze vanzelf binnen.

De groei van Twitter

Twitter is een bekend social media kanaal waar je jouw doelgroep bereikt. Toch wil dit niet zeggen dat Twitter een van de bekendste is: sinds 2014 daalt het aantal gebruikers licht. In 2019 heeft Twitter 2,5 miljoen Nederlandse gebruikers. Dit is ten opzichte van 2018 een afname van 10%.

Heeft het dan nog wel zin om je op Twitter te richten? Ja: Facebook laat namelijk ook een sterke afname zien. De meeste Facebookgebruikers vertrekken naar Instagram, Pinterest en YouTube. De kans is aanwezig dat er ook steeds meer op Twitter zullen verschijnen. Zolang Twitter leeft, is het nog niet afgeschreven.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De kansen op Twitter

Het interessante is dat weinig bedrijven zich op Twitter richten. Dit biedt voor jou als ondernemer of als particulier extra kansen. Ga daarom met de volgende tips aan de slag en krijg vanzelf meer volgers op Twitter.

Zo krijg je meer Twitter volgers

Meer volgers of followers op Twitter is altijd goed. Zo trek je namelijk de aandacht naar jouw website of naar datgene jij te melden hebt. Benieuwd hoe je meer Twitter volgers krijgt? Hier komen ze dan: de 7 meest belangrijke tips.

Tip 1: volg mensen met dezelfde interesse

Eigenlijk werkt dit hetzelfde als met Instagram: volg mensen met dezelfde interesses Heb jij het bijvoorbeeld veel over politiek of interieur, zoek dan naar mensen die over dezelfde onderwerpen tweeten. Volg hen: de kans is groot dat ze je terug volgen.

Tip 2: like en reageer actief

Toon interesse in anderen, dan tonen ze dat ook in jou. Ga op zoek naar onderwerpen die voor jou interessant zijn en reageer hierop of geef een like. Zo zet jij jezelf in de picture. Die nieuwe Twitter volgers komen hiermee vanzelf.

Tip 3: plaats regelmatig een nieuwe post

Het moet voor je volgers wel interessant zijn om jou te volgen. Plaats je één keer per half jaar een nieuwe post? Grote kans dat je volgers je vroeg of laat gaan ontvolgen. Post daarom regelmatig iets nieuws, het liefst elke dag. Zo blijf je betrokken bij je volgers.

Tip 4: gebruikt de juiste hashtags

Met één of meerdere hashtags geef je een onderwerp aan jouw bericht. Via hashtags komen geïnteresseerden vanzelf bij jou uit.

Tip 5: reageer op reacties

Net zo belangrijk is het reageren op reacties van anderen, of ze je volgen of niet. Laat zien dat je openstaat voor vragen of opmerkingen. Reageer hier het liefst zo snel mogelijk of, zodat reageerders niet lang hoeven te wachten. Laat je zien dat je actief bent, dan vinden ze jou misschien interessant genoeg om te volgen.

Tip 6: maak je profiel compleet

Onnodig om te zeggen maar toch zijn er nog veel accounts met een incompleet profiel. Zet in je bio waar je voor staat of wat jij of je bedrijf doet. Zorg voor een duidelijke profielfoto en een link naar je website.

Tip 7: zoek grote Twitter accounts op

Twitter accounts met veel volgers krijgen ook veel reacties. Stel een interessante vraag of geef een goede reactie op het bericht van zo iemand. De volgers van deze persoon zien jouw bericht, met de kans dat ze jou gaan volgen.

Tip 8: start een prijsvraag of deelactie

Vooral voor bedrijven erg effectief: start een prijsvraag of deelactie. Stel hier een mooie prijs tegenover, die voor iedereen aantrekkelijk is. Hoe meer jouw bericht wordt gedeeld (retweeten), hoe meer bekendheid je krijgt. Dit levert je waarschijnlijk ook een hoop nieuwe volgers op. Nou ja, het kost je alleen de prijs die je nog moet weggeven.

Kan ik niet beter Twitter volgers kopen?

Twitter volgers kopen gaat een stuk sneller dan ze op de natuurlijke manier binnenhalen. Toch is het niet altijd verstandig om Twitter volgers te kopen. Vaak gaat het hier om buitenlandse of nepaccounts, waar je niet veel aan hebt. Bovendien is de kans aanwezig dat Twitter dit doorheeft en jouw account blokkeert. Ga hier voorzichtig mee om.

Wil je toch Twitter volgers kopen, zoek dan een betrouwbare aanbieder. Zorg voor een goede spreiding van de nieuwe volgers: dit ziet er een stuk natuurlijk uit en wekt geen argwaan bij je huidige volgers. Je wil tenslotte niet dat je huidige volgers ervandoor gaan.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer