Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Blinden en slechtzienden ondervinden veel steun aan de iPhone, mede te danken aan de speciale apps die hen helpt met navigeren. In de App Store is ook de Microsoft Soundscape app verkrijgbaar, een kaart met 3D geluid. Hierdoor vinden blinde en slechtziende gebruikers gemakkelijker hun weg naar hun bestemming.

De Soundscape app werkt met behulp van hoorbare 3D audiobakens. Na het invoeren van de bestemming geeft Soundscape aanwijzingen over de richting waarin de gebruiker zich beweegt. Onderweg krijgt deze informatie over straatnamen, kruispunten en nuttige plaatsen. Het is zelfs mogelijk om een audiobaken bij belangrijke herkenningspunten zoals een winkel of standbeeld te plaatsen.

Tip: iPhone toestellen - alle modellen vergelijken

Verschillende functies

De speciale app voor blinden en slechtzienden biedt 3 verschillende functies. Onder de knop ‘my location’ worden gebruikers op de hoogte gehouden van de huidige locatie en de richting waarin ze kijken. Bij ‘ahead of me’ krijg de gebruiker informatie over herkenningspunten waar hij naartoe loopt. Wie helemaal niet weet waar hij zich bevindt kan kiezen voor de functie ‘around me’, dit onderdeel geeft informatie over nuttige punten in de directe omgeving. De Microsoft Soundscape app is bedoeld om te navigeren naar een winkel of specifiek adres. Het is hierbij wel nodig om gebruik te maken van een hulpmiddel zoals een blindenstok of blindengeleidehond.

Door het plaatsen van een audiobaken kan een eerder bezocht adres of locatie altijd teruggevonden worden. Oude audio bakens kunnen ook weer verwijderd worden.

Gebruik van oordopjes

De Microsoft Soundscape app benoemd tijdens het lopen alle belangrijke aandachtspunten. Om dat allemaal goed te volgen raad de app het gebruik van Apple airpods aan, of oordopjes die de gehoorgang niet volledig afsluiten. Een open hoofdtelefoon of beengeleiding headset is een prima alternatief.

Het is de bedoeling dat Soundscape op de achtergrond draait. Hierdoor is het mogelijk om tegelijkertijd gebruik te maken van een navigatie app, muziek app, e-mailprogramma of welke andere applicatie dan ook.

Microsoft Soundscape downloaden

De nieuwste appversie biedt een verbeterde zoekervaring door een adres te gebruiken als referentiepunt. Microsoft Soundscape is alleen in de Apple App store verkrijgbaar. Soundscape werkt op iPhone 5S of hoger en gaat goed samen met de meeste bekabelde of bluetooth stereo hoofdtelefoons. Er zijn geen kosten verbonden aan het downloaden van deze app.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.