Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple komt naar alle waarschijnlijkheid in september 2018 met nieuwe iPhones. Het gaat hier om de iPhone SE2 en volgens verwachting om de opvolger van de iPhone X. Deze laatste is in ieder geval voorzien van een oled beeldscherm. Apple zal dit in lijn voortzetten en de volgende nieuwe toestellen ook van oled technologie voorzien.

Van de iPhone SE 2, het budget toestel van Apple, vermoeden we dat deze is uitgerust met lcd-display. Dit heeft voornamelijk te maken met de lagere kosten, waardoor de SE2 prettig geprijsd blijft.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Voordeel van amoled scherm

Het amoled display wordt steeds vaker toegepast bij smartphones, tablets en televisies. Het gaat hier om een displaytechniek dat uit 2 TFT lagen bestaat. Dit is gecombineerd met een actief matrixx, die uit oled pixels bestaat. Alle pixels stralen onafhankelijk van elkaar licht uit. Dit zorgt voor zeer heldere en bijna levensechte beelden. Bij snel bewegende beelden zien we dat deze een vloeiende weergave weergeven. Het amoled display biedt interessante mogelijkheden tijdens het gamen of het afspelen van films. Ook grafische apps zien er een stuk beter uit.

Ieder voordeel heeft zijn nadeel, dat zien we ook bij het amoled scherm terug. Het nadeel zit hem vooral in de hoge productiekosten. Samsung is nog steeds de grootste producent van amoled displays. Dit verklaart waarom Samsung in 2017 ruim 60 miljoen amoled displays voor Apple heeft geproduceerd. Hoe meer deze techniek wordt toegepast, hoe goedkoper de productiekosten. Dit zullen we uiteindelijk ook terugzien in de verkoopprijs van de nieuwste iPhones.

De toekomst van de amoled iPhone

In 2010 liet Samsung een blik op toekomstige amoled schermen zien. Tijdens een technologiebeurs werden een aantal prototypes gepresenteerd. Inmiddels zijn we jaren verder en wordt het lcd-scherm snel verdrongen door het moderne amoled display. Voor 2018 en 2019 verwachten we mogelijk de iPhone 9, iPhone X S en XS Plus of iPhone X plus. Een iPhone met Face ID en een scherm van 5,8 tot 6,2 inch lijkt het meest toepasselijk. Ook de iPhone 11 wordt af en toe genoemd binnen de geruchtenstroom...

 Het Oled beeldscherm zal in ieder geval de gehele voorkant in beslag nemen. Dit design zien we steeds vaker bij de meest moderne smartphones. Een notch of inkeping voor de camera is dan ook de meest logische keuze. De notch zagen we eerder al bij de iPhone X. Overigens bekijkt Apple hoe het in de toekomst alle randen kan verwijderen, waardoor ook de inkeping verdwijnt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer