Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

MyFitnessPal is een gratis calorieënteller en dieettracker-app ontwikkeld door MyFitnessPal.com in samenwerking met het sportkledingmerk Under Armour. Met deze app kan je gemakkelijk je calorieën bijhouden en doelen stellen met behulp van de handige tools.

Hoe werkt de app?

De werking van de app is heel gemakkelijk. Bij het installeren wordt je gevraagd enkele doelen in te stellen (calorieën en metingsdoelen) zowel als een streefgewicht. Vervolgens kan je de maaltijden die je eet gemakkelijk invoeren door de barcodes van je producten te scannen (er is een database aanwezig met meer dan 3 miljoen producten, waaronder van Nederlandse supermarkten).

De eerste dag voeding registreren kost wat tijd, maar de volgende dag kan je het ontbijt en middageten gemakkelijk kopiëren en eventueel porties aanpassen. MyFitnessPal houdt je op de hoogte van het aantal calorieën (en de macro-verdeling) dat nog binnen je voedingsschema valt. 

MyFitnessPal app

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Connect met vrienden

Maak connectie met je vrienden en motiveer elkaar door te laten zien hoeveel jij al bent afgevallen (of aangekomen). Daarnaast registreert MyFitnessPal hoeveel dagen achter elkaar je al bent ingelogd. Eventueel is er ook de mogelijkheid om foto's van je voortgang op je tijdlijn te plaatsen.

Voer trainingen in

Je kan een onbeperkt aantal trainingen invoeren in de MyFitnessPal app waaronder cardio en krachttraining. Daarnaast houdt de app per dag je voetstappen bij, dit wordt omgerekend tot een extra aantal calorieën dat je die dag mag consumeren.

Maar werkt het ook echt?

Of de app ook echt werkt hangt natuurlijk af van je eigen motivatie. Het is een onwijs handige manier om je calorieën en macro-verdeling bij te houden, je hebt er veel meer zicht op dan wanneer je dit 'uit het hoofd' doet. De app motiveert je daadwerkelijk om minder (of meer) te gaan eten en is daarmee de ideale toepassing voor gebruikers die spiermassa willen opbouwen of juist willen afvallen!

Een klein minpuntje aan de app is dat deze sinds kort is voorzien van advertenties. De advertenties zijn gelukkig erg klein en niet prominent in beeld, dus makkelijk te negeren. Je kan ook updaten naar MyFitnessPal premium (€ 9,99), waarmee de advertenties worden verwijderd en je toegang hebt tot enkele extra features (niet per sé benodigd).

> Download de app

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer