Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Sommige iPhone gebruikers beweren dat het 'forceer stoppen' van apps via het multitask scherm goed is voor de batterijduur, omdat de apps dan niet op de achtergrond actief zijn. Dit is nu echter ontkracht door Craig Federighi, een Apple Software Engineer.

Myth busted

Hoewel sommige mensen er heilig in geloven blijkt het echt niet waar te zijn dat het forceer stoppen van apps de iPhone sneller maakt of de batterij spaart. Eerder deze week mailde een iPhone gebruiker naar CEO Tim Cook om een definitief antwoord op deze brandende vraag te krijgen. De gebruiker kreeg vervolgens dit antwoord van Craig Federighi, een software engineer:

Via 9to5mac. 

Zoals te lezen is vraagt Caleb of Tim Cook ook zijn apps afsluit en of dit helpt voor de batterij. Het antwoord is 'nee en nee'. Hoewel het niet echt 'officieel' is, is dit de eerste keer dat Apple zelf uitspraak doet over deze kwestie. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Het tegenovergestelde

Je zou het niet verwachten, maar met het forceer stoppen van apps krijg je zelfs een tegengestelde werking: het kost alleen maar meer batterij. In het multitask scherm wordt een app 'bevroren', en wanneer je na het afsluiten een app weer compleet opnieuw moet openen kost dit méér energie dan het simpelweg herladen van de app. Er zijn in het verleden zeker wel apps geweest die op de achtergrond enorm veel energie vroegen, zoals de Facebook app. Het ging hier echter om een bug die inmiddels allang is opgelost.

Tip, bekijk het overzicht: alle iPhone batterijen

Laat jij na het lezen van dit bericht voortaan al je apps openstaan, of sluit je ze nog steeds netjes af?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.