Back to Top

Bestel de iPhone 12 en ontvang € 100 korting op je AirPods

Wil jij als één van de eersten pronken met de nieuwe iPhone 12? Bestel deze dan nu met abonnement bij KPN!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Heb je nét een nieuwe iPhone maar heb je geen flauw benul hoe je de simkaart plaatst? In dit stappenplan leggen wij haarfijn uit hoe je een simkaart van een iPhone of iPad plaats en vervangt.

Simkaart plaatsen in de iPhone 4, 4s, 5, 5s, 5c, 6 (plus), 6s (plus), 7 (plus)

Aan de rechter zijkant van de Apple smartphone zit de opening naar de (nano) simkaart. Een klein gleufje met een rond gaatje bevindt zich net boven de helft van de iPhone. De iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6 (plus), iPhone 6s (plus) en iPhone 7 (plus) zijn geleverd met een speciale tool in de verpakking. Deze simkaart tool (zie afbeelding) kan worden gebruikt om de gleuf open te maken. Druk goed met de simkaart tool in het gaatje en de opening springt open. Bewaar deze tool goed om in de toekomst de nano-simkaart makkelijk te vervangen voor bijvoorbeeld een verkoop van het toestel. De iPhone hoeft niet perse uit te staan om een simkaart te kunnen plaatsen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Paperclip simkaart tool maken

Mocht de tool onverhoopt kwijt zijn of niet meegeleverd zijn dan kun je een paperclip gebruiken. Buig de paperclip, zoals op onderstaande foto, en druk met het lange gedeelte de gleuf in.

simkaart iphone plaatsen

Lees ook: Pincode van een iPhone simkaart wijzigen 

Verschil nano-simkaart en simkaart

De simkaart, die jouw provider meelevert, kan de vorm hebben van een gewone simkaart of een nano-simkaart. Bij de iPhone 4 en iPhone 4s werkte Apple nog met de ‘grote’ simkaart en vanaf de iPhone 5 kwam de nano-simkaart in gebruik. Zowel de iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 en de iPhone 7 Plus maken gebruik van de kleinere nano-simkaart. In onderstaande afbeelding kun je de verschillen zien.

 paperclip simkaart tool

Lees ook: Wanneer is een prepaid simkaart interessant voor iPhone gebruikers?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer