Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is sinds juni 2016 mogelijk om in de NS Reispanner Xtra app een treinkaartje te kopen. De NS brengt nu naar buiten dat zo’n 40% van de digitale kaartjes tegenwoordig via de smartphone wordt aangeschaft. Een percentage dat alleen maar blijft stijgen.

Maandelijks 40.000 e-tickets via smartphone

De Nederlandse Spoorwegen verkoopt zo’n 100.000 e-ticket per maand, een gigantisch aantal! Van die 100.000 e-tickets worden er dus 40.000 stuks via de smartphone gekocht. Het is lastig in te schatten hoeveel van die 40.000 worden gekocht via een iPhone, wel weten we dat de helft van de 1,4 miljoen app gebruikers een iOS apparaat heeft. De app is vooral handig voor de incidentiele reiziger die over het algemeen niet in het bezit is van een OV-kaart.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Korte ritjes op nummer 1

Het gebruik van e-tickets is vooral populair onder de mensen die een kort ritje maken. Dat verklaart direct waarom de meeste e-tickets in de Randstad worden verkocht. E-ticket gebruikers zijn over het algemeen ook jonger dan de gebruikers die het ticket nog keurig printen. Dit lijkt ons ook vrij logisch. Mooi detail: reizigers die voor het eerst met een mobiel ticket reizen zijn in 85% van de gevallen geneigd om de volgende keer weer met een e-ticket te reizen. Dit toont aan dat de gebruikers meer dan tevreden zijn over deze dienst! 

Inchecken met je telefoon

Sinds het mogelijk is om een kaartje via de app te kopen wordt er al gevraagd om een mogelijkheid tot mobiel inchecken. De poortjes open je nu nog door een speciale digitale code te laten scannen, dezelfde code toon je ook aan de conducteur, maar NS wil het mogelijk maken om met je smartphone in en uit te kunnen checken. Hoewel de iPhone een speciale NFC-chip heeft, mogen ontwikkelaars die van Apple (helaas) nog niet gebruiken. Jammer! 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer