Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De website Macotakara, bekend om geruchten met betrekking tot Apple, heeft een paar iPhone dummies in handen gekregen. Dit betreft de drie nieuwste modellen voor 2018. Naast de mega grote iPhone X Plus en een kleiner model, is er ook een versie met aardig dikke randen zichtbaar. Waarom kiest Apple voor een dikkere smartphone?

Dit heeft allemaal te maken met het budget. Het gaat bij dit model om een goedkoop lcd scherm. Dit scherm is gewoonlijk wat dikker dan het moderne oled beeldscherm. Daarnaast is lcd niet buigzaam, waardoor de connector aan de onderkant op een andere manier vastzit. Om het gehele ontwerp toch hetzelfde te houden, kiest Apple ervoor om alle vier de kanten even dik te maken. Sommigen vergelijken de budget iPhone met een speelgoedtelefoon. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Teleurstellend nieuws? Nee hoor!

Is het feit dat de nieuwste budget iPhone dikker is, ook gelijk teleurstellend nieuws? Voor sommigen wel. Ze hadden een mooi design tegen een lage prijs verwacht. Deze twee gaan echter niet altijd samen. Apple probeert met de budget iPhone een nieuwe doelgroep aan te spreken. Momenteel kan niet iedereen een iPhone aanschaffen, simpelweg vanwege de te hoge prijs. Door de verkoopprijs omlaag te halen, kan Apple nieuwe iPhone liefhebbers aantrekken. Een goede zet van de smartphonefabrikant.

Tip: iPhone kopen los toestel

Ruim €450 goedkoper

De budget iPhone met lcd scherm moet ruim €450 goedkoper uitvallen. Deze prijs is vergeleken met de iPhone X en iPhone X Plus. De iPhone X kost momenteel rond de €1000. Mogelijk zal de iPhone X Plus ook rond deze prijs uitkomen, misschien iets hoger. Het nieuwe budget model mag dan dikker zijn, het is vooral een stuk goedkoper. Dat is goed nieuws voor iPhone liefhebbers met een lager budget. Daarnaast biedt het nieuwe toestel interessante mogelijkheden voor zakelijke gebruikers.

Over het lcd scherm

Nog even terugkomen op het lcd scherm. Dit is een technologie die al heel lang wordt gebruikt voor smartphones en televisies. Een lcd scherm gebruikt een achtergrondverlichting om de pixels te verlichten. Bij een oled scherm worden alle pixels afzonderlijk verlicht, omdat ze hun eigen licht produceren. Zwart is bij oled dan ook écht zwart. Toch geeft een lcd scherm nog steeds uitstekende kijkervaringen. Gezien de prijs-kwaliteitverhouding lijkt de budget iPhone met lcd scherm ons een uitstekende keuze.

Tip: Refurbished iPhone kopen los toestel

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer