Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone van 2018 moet alle verkoopcijfers overtreffen. Volgens analisten gaan er de komende 12 tot 18 maanden ruim 350 miljoen van over de toonbank.

Veel iPhoneliefhebbers kijken reikhalzend uit naar de nieuwste modellen. Apple werkt aan de opvolger van de iPhone X. Mogelijk wordt dit de iPhone X Plus of de X2. Ook het kleinere budgettoestel, de SE2, staat mogelijk vanaf 2018 op de planning.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Dit verklaart de hoge verwachtingen

350 miljoen iPhones, worden er daadwerkelijk zoveel binnen een jaar verkocht? De website Business Insider heeft laten weten dat dit zeker mogelijk is. Veel iPhone bezitters hebben de iPhone 7 niet geruild voor de iPhone 8, omdat deze qua specificaties te sterk op elkaar lijken. De iPhone X bleek voor veel consumenten te duur. Ondanks dat de iPhone X een populair model was en dan ook voor hogere verkoopcijfers heeft gezorgd, zijn er uiteindelijk wel teleurstellend weinig exemplaren van verkocht. Het is dan ook logisch dat Apple het design van de iPhone X aan wil houden en dit verwerkt in de opvolger van dit populaire model.

Het uitstellen van de aankoop van een nieuwe iPhone zal het tij doen keren. Met de komst van de nieuwste 2018 modellen zullen veel iPhone liefhebbers overstappen. De iPhone 7 en 8 worden omgeruild voor de meest moderne Apple smartphones.

China een van de grotere afnemers

Apple ziet grote kansen in China liggen. Hier lopen ruim 100 miljoen burgers met een iPhone rond. 60 tot 70% van deze mensen wil de komende anderhalf jaar een nieuw Apple toestel aanschaffen. Ook in Amerika wordt met ongeduld op de nieuwste modellen gewacht. Europa mag niet vergeten worden, ook hier neemt de verkoop van iPhones langzaam toe.

Aanrader: Refurbished iPhone kopen - vergelijk toestellen

Apple verkocht in het eerste kwartaal van 2018 wereldwijd ruim 52,2 miljoen iPhones. Dit is een groei van 1% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. De verkoop van iPads kwam uit op 9,1 miljoen exemplaren. Dit komt neer op een groei van ruim 2%. De verkoop van MacBooks liep ten opzichte van een jaar eerder met 3% achteruit. De meeste groei voor Apple zit hem in de omzet uit services en overige producten. Hierbij liet Apple een groei van 31% tot 38% zien.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.