Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Artiest Will.i.am, bekend van onder andere The Black Eyes Peas, presenteerde deze week zijn nieuwe smartwatch: de 'i.am.+ Dial'. Deze watch werkt met een eigen simkaart en is daarmee beter los van de iPhone te gebruiken dan bijvoorbeeld de Apple Watch.

De nieuwe 'Dial'

Will.i.am's nieuwe smartwatch maakt gebruik van een 3G simkaart waardoor je direct naar je vrienden of collega's kan bellen. Via het AMOLED scherm op de smartwatch (1.63 inch) kan je direct alle functies bedienen. Ter vergelijking: dit scherm is 1mm kleiner dan dat van de Apple Watch 42mm. Er is ook een soort 'Siri' ingebouwd: AneedA, waarmee de gehele smartwatch te bedienen is, daarnaast kan je direct foto's maken middels de ingebouwde 2 Megapixel 'selfiecamera'.

Will.i.am Plus Dial watch

Will.i.am's i.am+ Dial watch

Deze smartwatch beschikt verder over 32GB opslag, een Quallcomm MSM8226 + 2GB RAM werkgeheugen, Gorilla Glass 3.0 voor het 1.63" AMOLED scherm, diverse draadloze connecties waaronder Bluetooth 4.0), GPS, een accelerometer, gyroscoop en barometer. Daarnaast is de batterij verwijderbaar.

De i.am.+ Dial is ontworpen in samenwerking met de Engelse provider 'Three'. Dit slimme horloge kan dan ook rechtstreeks bij deze provider aangeschaft worden in combinatie met een abonnement. Een abonnement kost minimaal zo'n 24 pond per maand en er is nog een bijbetaling van 49 pond voor het horloge.

Qua specificaties klinkt de nieuwe smartwatch vrij interessant, als Will.i.am echter 'het grote publiek' aan wil spreken zal hij de smartwatch toch echt zonder abonnement moeten aanbieden.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Niet zijn eerste smartwatch

Will.i.am is niet compleet nieuw in de wereld van smartwatches; zo maakte hij in 2014 al de 'Puls' smartband, een apparaat dat nooit hoog beoordeeld is. Ook heeft Will.i.am met het merk Gucci gewerkt aan een smartwatch, maar deze is nooit op de markt gebracht.

Will.i.am's Puls watch

Will.i.am's 'Puls'

Voorloper op de Watch 2?

Wellicht is de i.am+ Dial een voorloper op de Apple Watch 2 met zijn eigen ingebouwde simkaart. Er gaan namelijk geruchten rond dat Apple de Watch 2 meer 'standalone' van de iPhone wil maken, waarmee het bedrijf niet langer de Watch als 'iPhone accessoire' positioneert.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.