Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vaak weten we wel wat we kopen, vooral wanneer het een smartphone betreft. Toch kan het voorkomen dat je het iPhonemodel even niet meer weet. Bij de aankoop van nieuwe onderdelen of een smartphone hoesje is het wel belangrijk om te weten welke iPhoneversie je hebt. Het uiterlijk zeg niet alles, veel smartphones lijken op elkaar. Daarom laten we je zien hoe je een iPhonemodel herkent.

iPhone modelnummer achterhalen

De meest eenvoudige manier is het achterhalen van het iPhone modelnummer. Dit gaat via instellingen > algemeen > info > model. In dit geval is het niet nodig om via de instellingen te zoeken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Modelnummers verschillen per versie

Let erop dat de modelnummers per versie anders zijn. Zo heeft de iPhone 3G modelnummer A1241 of A1324. De iPhone X heeft modelnummer A1865, A1901 of A1902. Apple gebruikt opeenvolgende modelnummers die niet altijd op elkaar aansluiten. Zo heeft de iPhone SE een hoger nummer dan de iPhone 7 Plus. Een complete lijst met modelnummers vind je op het internet.

Het design herkennen

In sommige gevallen is het iPhone model aan de hand van het design te herkennen. De iPhone X heeft een 5,8 inch scherm terwijl de iPhone SE uit 2016 slechts 4 inch groot is. Alle overige modellen hebben een schermgrootte die varieert van 4,7 tot 5,5 inch. De goudkleurige iPhone is verkrijgbaar vanaf de iPhone 5S uit 2013. Oudere toestellen zijn alleen uitgevoerd in zwart of wit.

Een passend iPhone hoesje

Het juiste model herkennen is belangrijk bij het uitkiezen van een passend iphonehoesje. Sommige hoesjes zijn geschikt voor meerdere modellen. Voor de iPhone X en SE serie zijn aparte hoesjes verkrijgbaar. Het hoesje mag nooit te groot of te klein zijn. In dit geval biedt het onvoldoende bescherming aan het toestel.

Bekijk ook: iPhone SE hoesjes vergelijken

Ook voor onderdelen is het belangrijk om de juiste versie door te geven. Bij vervanging van de accu kan er het best gekeken worden naar een accu met gelijkwaardige capaciteit. Niet alleen past deze beter in het toestel, ook behoud je dezelfde accuduur. Probeer onderdelen altijd via een officiële Apple verkooppunt te scoren: zo ben je verzekerd van een goede werking van je toestel.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer