Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Zowel het toegangsscherm als het ontgrendelen van een iPhone is flink veranderd met iOS 10. Apple heeft de nodige aanpassingen gedaan om deze opties te verbeteren. 

Vroeger veegde je het toestelscherm van links naar rechts om jouw iPhone of iPad te openen. Doe je dit in iOS 10 dan krijg je een overzicht van alle widgets die je op dit moment gebruikt. Het ontgrendelen gaat daarom net even wat anders dan wij gewend waren. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Thuisknop indrukken om te ontgrendelen

Het ontgrendelen is eigenlijk vrij eenvoudig. Vanaf nu moet je de ronde thuisknop indrukken om vervolgens jouw iPhone of iPad te openen. Heb je een toestel met Touch ID dan kun je de iPhone/iPad unlocken met behulp van je vingerafdruk. Heb je dit niet dan zal je na het indrukken van de thuisknop de mogelijkheid krijgen om de toegangscode in te voeren.

Lees ook: 7 tips om jouw iPhone optimaal te beveiligen

iPhone ontgrendelen zonder thuisknop in te drukken

Staat je iPhone of iPad vergrendeld? Dan kun je bovenin het midden van het toestel de huidige status zien. Staat er een dicht slotje (vergrendeld) of een open slotje (ontgrendeld)? Soms kan het voorkomen dat je twee keer op de thuisknop moet drukken als je Touch ID hebt. Je kunt ook instellen om de iPhone of iPad te ontgrendelen zonder te hoeven drukken. Dit kun je doen als volgt: 

  • Ga naar Instellingen,
  • Tap op Algemeen,
  • Tap vervolgens op Toegankelijkheid,
  • Selecteer Thuisknop,
  • Hier kun je kiezen uit de optie ‘Plaats vinger om te ontgrendelen’.

Lees ook: Truc iPhone en iPad sneller maken binnen 5 seconden

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer