Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In deze vierdelige serie bespreken wij de – in onze ogen – beste gratis games van het afgelopen jaar. Welke spellen waren een groot succes? Welk spel had de beste, meest vernieuwende gameplay? Wat waren de krakers?

Gratis apps zijn de norm

We nemen je mee terug naar het jaar 2016, nu klinkt het net alsof het heel lang geleden is maar dat valt natuurlijk wel mee! Langzaamaan zijn gratis games de norm geworden als het gaat om mobiel gamen. Uiteraard zijn er vele games die je moet kopen maar het overgrote deel wordt gratis in de appstores gezet. Dit is voor ontwikkelaars de makkelijkste manier om hun spel zo snel mogelijk op miljoenen devices te krijgen. We hebben speciaal voor jullie 15 gratis spellen uitgekozen waar wij heel enthousiast over waren. Er kan natuurlijk altijd gediscussieerd worden over welk spel nou het best in elkaar zat maar wij hebben aan deze spellen in ieder geval heel veel plezier beleefd.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Pokémon Go – dé hit van 2016 

Wij hebben nog nooit zo’n groot succes meegemaakt als het succes van Pokémon Go, ongelofelijk. Het behaalde een half miljard downloads in een kleine 2 maanden, hier komen superlatieven tekort, bizar. Echt overal op straat, in het park, schoolpleinen en zelfs op je werk zag je mensen het spel spelen. Dwalend, kris kras door de stad op zoek naar nieuwe Pokémons om te vangen, trainen en in te zetten in gevechten. Oké, de hype is nu wel voorbij maar we kunnen terugkijken op een geweldig groot succes. Het bracht mensen weer naar buiten en in beweging! Go catch ‘em all!   

pokemon go

Lees ook: 15 Pokémon Go tips & cheats

Super Stickman Golf 3 

In tegenstelling tot de eerste twee geweldige versies werd Super Stickman 3 in 2016 gratis gelanceerd. We maakten ons direct zorgen om de gameplay want wanneer een spel opeens gratis wordt is dat vaak een voorbode voor mindere kwaliteit. Niets was minder waar! Het is nog net zo tof als de eerdere versies en de hoeveelheid mogelijkheden is genoeg om optimaal te genieten.  

Elke 9-holes baan heeft een eigen thema met ieder bijpassende gevaren. Je krijgt er 20 voor helemaal niks. Maar hoe financieren ze het dan? Zoals zo veel apps met advertenties. Voor 3 euro kan je deze pop-up advertenties uitschakelen en krijg je er een aantal leuke levels bij! De keus is aan jou, wij zijn fan.

Lees ook: Zo geef je iemand een app cadeau!

Clash Royale

Pokémon Go was dé game om mensen naar buiten te krijgen, Clash Royale daarentegen was dé game om op de bank te blijven zitten. De head-to-head online gevechten in de spinoff van Clash of Clans Supercell duren slechts enkele minuten per gevecht maar je speelt er meerdere achter elkaar. Voor je het weet zit je zo een uur of meer te spelen!   

Het is een spectaculair spel. Zelfs zonder enige Clash of Clans ervaring is het de moeite waard om te spelen. Clash Royale staat op zichzelf! Have fun. 

Lees ook de andere delen van de vierdelige serie over onze favoriete iPhone game apps:

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.