Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Zeg je Apple, dan zeg je automatisch iPhone. Sinds 2007 is dit de meest populaire smartphone wereldwijd. Toch gaat de iPhone een onzekere toekomst tegemoet. Apple ziet de verkoop van iPhone toestellen al enige tijd dalen. Kan Apple het tij nog keren en de iPhone weer op de kaart zetten?

Apple maakt dankzij de iPhone grote winsten. Van de totale winst is 86% afkomstig van de iPhoneverkoop. Dat de verkoopcijfers al enkele perioden dalen, is zorgwekkend te noemen. Dit heeft enerzijds te maken met het maken van verkeerde keuzes. De iPhone X is dan wel het neusje van de zalm, de verkoopprijs ligt veel te hoog. Ook lijken consumenten een beetje uitgekeken op de vernieuwingen die Apple steeds doorvoert. 

Vergelijk nu zelf: telefoonabonnementen met iPhone toestel

De toekomst volgens analisten

Morgan Stanley, een belangrijke analist, geeft aan dat de iPhone in de toekomst niet meer voor de grootste winst zorgt. Apple gaat dit waarschijnlijk halen uit Apple Watch, de stijlvolle smartwatch met hartslagmeter en moderne functies. Ook Apple Music kan hard doorgroeien, waarbij steeds meer Apple gebruikers hier lid van worden.

Apple richt zich ook op iCloud abonnementen. Dit is de online opslagdienst die gebruikers in staat stelt documenten, agenda’s, e-mails en foto’s op te slaan en te synchroniseren.

De verkoop van iPhones stimuleren

Apple kan het tij nog keren. Hierbij moet het zich niet langer richten op te dure toestellen, maar mooi geprijsde instapmodellen voor iedereen. Daarnaast is het nooit slecht om eens bij de concurrent te kijken. Uit onderzoek blijkt dat Apple, Samsung en Huawei de meest populaire merken in Nederland zijn. Vooral toestellen in het goedkopere segment zijn erg populair. In 2016 was de Samsung Galaxy Note 5 zelfs de meest populaire smartphone wereldwijd. Ook is er nog steeds een sterke opkomst van Chinese smartphone fabrikanten te zien, waarbij het marktaandeel van Huawei sterk is gegroeid. Wellicht dat Apple zich ook meer op de Chinese markt kan storten.

Zal de iPhone in de toekomst verdwijnen? We denken van niet, Apple onderscheidt zich met bepaalde zaken van de rest. Zo ligt het qua technologie duidelijk voorop. Wanneer Apple met iets vernieuwends komt, kan de populariteit zomaar weer toenemen. Ondertussen genieten we nog steeds van de nieuwste iPhones met uitgebreide functies.

Tip: vergelijk alle iPhone modellen op prijs

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.